CHP 1. sıra milletvekili adayı Tanju Özcan seçim çalışmalarına sanayi esnafını gezerek sürdürdü. Esnaflarla sohbet eden Özcan, 7 Haziran seçimleri öncesi destek istedi. Gezi sonrası açıklamalarda bulunan Özcan, seçim öncesi milletvekillerine hodri meydan diyerek canlı yayına davet etti.

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP'li vekil adayı Tanju Özcan Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Özcan, seçimler öncesi destek istedi.

“AKP MİTİNGİ KAVİMLER GÖÇÜ GİBİ”

Esnaf ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Özcan Başbakan Davutoğlu'nun mitingini değerlendirdi. Ak Parti mitingini kavimler göçüne benzeten Özcan; Türkiye'nin yer yerinden insanlar buraya teşrif ettiler. Bolumuzu görme şansı yakaladılar bu konuda sevindirici. Bolu'yu daha önce görmemiş binlerce insan Bolu'ya geldi diye konuştu. Miting öncesi yaşadığı bir olayı da anlatan Özcan, Dün ben partinin arkasındaydım, tünelden kalabalıklar halinde insanlar geliyor, iniyor. 200 kişilik grup geldi bana; ‘Bu belediye önü neresi' diye sordu. Adamlar gelmiş Kütahya'dan Bolu'da Belediye Meydanını arıyorlar. CHP Milletvekiline de, ‘AKP mitingi nerede' diye soruyorlar. Şimdi taşıma kalabalıkla bu işleri yapıyorsunuz deyince arkadaşlar kızıyor ama işin doğrusu bu” diye konuştu.

ESNAF CHP İKTİDARINI BEKLİYOR”

Seçim çalışmaları kapsamında gezdiği sanayi esnafının durumunu da değerlendiren Özcan şunları söyledi;

“Sanayi çarşısına her gelişimizde şu 2 tespitte bulunuyorum. İlki bir önceki gelişimizden maalesef işler daha kötü. Her esnaf bunu söylüyor. ‘Her geçen gün durgunluk artıyor' diyorlar. İkinci tespitim de şu: Sanayi çarşısına her geldiğimizde memnuniyetle görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ne destekte her geçen gün büyüyor. Artık sanayi şunu söylüyor: CHP döneminde Esnaf Bakanlığı kurulacağını herkes duymuş. Bu memnuniyet verici. Küçük esnaftan yana bir tavır takındığını herkes görüyor. Yine buradaki küçük esnafın, sanayi çarşısındaki esnafın müşterisi emekliler, müşterisi köylüler, müşterisi asgari ücretliler, memurlar. Doğal olarak bunların durumunda bir düzelme olursa, onların durumunda da bir düzelme olacağını düşünüyorlar. CHP'nin emekliyle ilgili, asgari ücretle ilgili, köylümüzle ilgili vaatleri burada da çok büyük ses getirmiş. Artık sanayici esnafı Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını bekliyor. Ben onu görüyorum.”

“HODRİ MEYDAN”

Açıklamasında son olarak diğer partilerin vekil adaylarına çağrıda bulunan Özcan, şunları söyledi; biz her akşam milletvekili adayları olarak çıkıyoruz, Bolu'nun sorunlarıyla ilgili düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Ben diyorum ki, bu böyle olmaz. Sen oradan konuşursun, ben buradan konuşuyorum. Hodri meydan diyorum. İddiamız var diyen bütün siyasi partilerin milletvekili adayları olarak çıkalım Köroğlu Televizyonu'nda bir canlı yayına bütün demokrasilerde bu böyledir. Çıkalım orada bir moderatörün başkanlığında Bolu ile ilgili düşüncelerimizi varsa birbirimize ilişkin eleştirilerimizi halkın önünde canlı yayında dile getirelim.” Haber Merkezi