Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra milletvekili adayı Tanju Özcan ve partililer seçim çalışması kapsamında, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde çalışan personeli ziyaret etti.

CHP 1. Sıra milletvekili adayı Tanju Özcan seçim çalışmalarına İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile devam etti. Özcan ve partililer, hastane personeli ve hasta yakınlarıyla sohbet etti.

“BU KAÇINCI KEZ DOKTORLARIMIZIN BAŞINA GELİYOR”

Ziyarette açıklamalarda bulunan Özcan Samsun'da meydana gelen olayla ilgili, Bugün hastane ziyaretini özellikle programladık elim olaydan dolayı. Biliyorsunuz Samsun'da bir doktorumuz bir psikopat tarafından öldürüldü. Bu kaçıncı kez doktorlarımızın başına geliyor. Doktorlarımız iyi niyetle çalışmaya çalışıyor ama fiziki şiddete maruz kaldığı gibi zaman zamanda işte böyle sonucu ölümle biten saldırılara da maruz kalıyorlar. Bugün doktorlarımızın bir tepkisi vardı hem onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu gösterelim dedik hem de hastane ziyaretimizi bugüne denk getirelim dedik” diye konuştu.

“7 Haziran'dan sonra hepsi Sağlık Bakanlığı'nın kadrolu işçisi olacak”

İktidara geldiklerinde taşeronda çalışan işçilerin Sağlık Bakanlığı'nın kadrolu işçisi olacağını söyleyen milletvekili adayı Tanju Özcan, Burada tabi en önemlisi çok sayıda taşeron arkadaşımız çalışıyor Sağlık Bakanlığı bünyesinde. Buradaki arkadaşlarımızın hangisine sorarsanız sorun, patronlarını bilmiyorlar. Yani biri onların sırtından para kazanıyor ama onun kim olduğunu bilmiyorlar. Burada diyelim temizlik işini devlet ihale ediyor. Birisi gelip onu alıyor 100 liraya ben bu işi yaparım diyor. Bunun 50 lirasını personele veriyor, dürüst namuslu bir adamsa 25 lirasını vergi ve sigorta olarak veriyor diğer 25 lirasını cebine koyuyor. Ama onun yanında çalışan insanlar onun kim olduğu bilmiyor. İşte hani yandaş iş adamı diyoruz ya aynen bu uygulama. Dünyanın en saçma uygulaması. Buna derhal son vereceğiz dedik. Taşeronda çalışan işçi arkadaşlarımız bunu duymuşlar. İnşallah 7 Haziran'dan sonra hepsi Sağlık Bakanlığı'nın kadrolu işçisi olacak. Asgari ücretleri bin 500 liraya çıkarılacak. Hepsine sendikalı olma imkânı tanınacak. Gördüğüm kadarıyla da arkadaşlarımız memnuniyetle Pazar Günü'nü bekliyorlar” ifadelerini kullandı. Açılamanın ardından Özcan ve partililer ziyaretlere devam ettiler. Haber Merkezi