Tanju Özcan Pazartesi günü yapılacak olan koalisyon görüşmesinin bir sonuca varmayacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiçbir partiyle, özellikle CHP ile bir koalisyon kurulmasını istemediğini söyleyen Özcan, Erdoğan kendinden başka kimseyi düşünmüyor. Ne orada şehit olan Mehmetçiklerle ilgili üzüntü duyuyor, ne ülkenin ne kadar zarar gördüğüyle ilgili. Sadece kendi koltuğunu korumak için yakın çevresinin yaptığı yolsuzlukların ortaya çıkmaması derdinde” dedi.

Türkiye Pazartesi günü AK Parti ve CHP'nin yapacağı koalisyon görüşmesine kilitlendi. Ancak CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan bu görüşmeden umutlu olmadığını söyledi. Özcan şöyle konuştu: Pazartesi günü yapılacak olan görüşmeden çok umutlu olduğumu söyleyemem. Bugün itibarıyla hala kendi özgün iradesiyle hareket edemeyen bir Başbakan ile, AKP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla biz AKP yönetimi ile her konuda mutabık kalsak bile şuan AKP'nin asıl Genel Başkanı gibi davranan, AKP'lilerin de öyle kabul ettiği Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin herhangi bir partiyle özellikle CHP ile koalisyon yapmasını istemiyor. Bu şartlarda Sayın Davutoğlu ve Sayın Kılıçdaroğlu anlaşsa bile, Sayın Davutoğlu Erdoğan'ın vesaisi altında olduğu sürece herhangi bir koalisyonun gerçekleşmesi mümkün görünmüyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP destekli bir azınlık hükümeti kurulmasını istediğini kaydeden Özcan, Diğer yandan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne istediği açık olarak belli. O istiyor ki Meclis'i fesih etmeden, bir geçiş hükümeti kurulmadan, MHP'nin desteğini almış bir AKP Azınlık Hükümeti bu ülkeyi birkaç ay içinde hızlı bir şekilde seçime götürsün. Çünkü şunun farkında Erdoğan. Yüzde 40 oy alıp tek başına iktidar olamamış bir AKP Hükümeti ile yüzde 38 alan bir AKP'nin bir farkı yok. Yüzde 45 alırsa iktidara gelebilir diye düşündüğü için bunu zorlamaya çalışacak” dedi.

Erken seçimde tek başına iktidar olamayacağını bile bile Erdoğan'ın kumar oynadığını belirten Özcan, Yeni seçimde de farklı tablo çıkmayacak yine koalisyon olacak, yine koalisyon olacak. Diyor ki; ‘Acaba farklı şeyler yaparak ülkedeki istikrarı bozarak, bak tak parti gidince ülke istikrarsızlaşıyor mesajını verirsem acaba AKP'yi yeniden tek başına iktidar yapar mı bu halk?' diyor. Bu hayali yaşamak istiyor. İnşallah bir sürpriz olur Sayın Davutoğlu ve Sayın Kılıçdaroğlu anlaşır bu işe noktayı koyarlar ama bu ihtimali zayıf görüyorum” şeklinde konuştu.

Terör ve şehit haberlerinden sonra HDP'nin oylarını AK Parti'ye kaptırma olasılığı hakkında ise Özcan şöyle konuştu: HDP gerçekçi olmak lazım. HDP'ye oy veren insanların yüzde 90'ı aslında doğrudan ve dolaylı olarak PKK'ya sempati duyan kitleden oluşuyor, PKK'lı demiyorum tamamına. Ama tasvip eden insanların ağırlıklı olarak oy verdiği bir parti. Bu çatışmaların başlaması karşısında ben HDP'nin çok küçük bir oy kaybına uğrayacağını ve büyük bir kayıp yaşamayacağını düşünenlerdenim. Bunu neye göre söylüyorum? Geçenlerde Ankara'da bir HDP Milletvekilinin bir tespitine kulak misafiri oldum. Diyor ki ‘Bizim seçmen artık Recep Tayyip Erdoğan'ı IŞİD'in Lideri gibi görüyor, bu derece bir nefret uyanmış o bölgede' diyor. O bölgeden yüzde 35 üzeri oy aldı bakarsanız. Oyları da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya da olabilir hani milliyetçi oyları cebime koyayım derken diğer taraftan HDP'ye oy veren kitleyi daha da kemik hale getirip oy kaybetme riski de var. Bunların hepsinin seçim yatırımı olduğunu görüyorum. Biz kaç yıldır söylüyoruz. Sen bu PKK ile müzakeer ediyorsun. Bırak müzakereyi de mücadele et diyorduk. Baktı müzakere süreci HDP'ye oy getiriyor. O yüzden müzakereyi bıraktı mücadeleye başladı. Yani Recep Tayyip Erdoğan kendinden başka kimseyi düşünmüyor. Ne orada şehit olan Mehmetçiklerle ilgili bir samimi üzüntü duyuyor, ne ülkenin ne kadar zarar gördüğüyle ilgili. Sadece kendi koltuğunu korumak için yakın çevresinin yaptığı yolsuzlukların ortaya çıkmaması derdinde” Haber Merkezi