Koalisyon görüşmelerinin başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Yüzde 50 ağırlıklı AKP-MHP hükümeti, yüzde 50 erken seçim görünüyor” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Ankara'da yapılacak koalisyon görüşmeleri hakkında ki düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı. Pazartesi günü başlayacak olan koalisyon görüşmeleri hakkında konuşan Özcan, Başbakan'ın CHP ve MHP'ye 2 ziyaret gerçekleştireceğini söylediğini belirterek, ilk ziyaretin nezaket ziyareti çerçevesinde yapılacağını düşündüğünü belirtti. Özcan, Bayramdan önce bu hükümetin kurulma ihtimalini göremiyorum” dedi.
Özcan, Saat 13.00'te CHP Genel Merkezi'nde bu görüşme gerçekleşecek. Ancak Sayın Başbakan sürekli olarak şunu söylüyor: Ben MHP ve CHP'ye en az ikişer tur gideceğim” diyor. İlki herhalde bir nezaket ziyareti olacaktır genel konular konuşulacak; ikincisinde daha teknik konulara inilip, koalisyonun kurulup kurulmayacağı konusu ciddi anlamda ele alınacak. Ben bu haftaki konuşmaların bir nezaket ziyareti çerçevesinde geçeceğini düşünüyorum. Hükümetin kurulup kurulamayacağı veya kurulursa AKP-CHP ya da AKP-MHP Hükümeti olarak mı devam edeceği hususu ancak bayramdan sonraki 15 gün içinde netleşir diye tahmin ediyorum. Bayramdan önce bu hükümetin kurulma ihtimalini görmedim, göremiyorum” dedi.

Bülent Arınç'ın katıldığı bir iftarda Bize koalisyon yakışmaz. AK Parti'ye iktidar yakışır” sözlerini ise Özcan AKP'de ağzı olan konuşuyor” diye yorumladı. AKP'de son zamanlarda hangi yetkilinin ağzından ne çıkacağını kimse bilmiyor. Hiç ben AKP'nin bu kadar disiplinsiz kimi ne söylediği belli olmayan bir parti olarak görmemiştim. Dolayısıyla AKP'de şuanda deyim yerindeyse ağzı olan konuşuyor. Ben şundan yanayım. Milletin takdiri koalisyon yönünde olmuştur. Bu koalisyonu kurmak için de maksimum gayreti bütün siyasi partilerin göstermesi lazım. Alayına hayır” tavrıyla bu işler olmaz ama elbette partilerin kırmızı çizgileri olmalı ve olacaktır da. Özellikle CHP'nin kırmızı çizgileri belli. Bu kırmızı çizgilerden taviz verilerek bir koalisyon olmaz. Eklenen konular olur ama onlar sizin kırmızı çizgiler arasındaki konularınız değildir. Burada koalisyon kurulurken CHP ‘Yolsuzlukların üzerine giderim' demiş, ‘Hırsızlıkların üzerine giderim, emekliye 2 maaş ikramiye verelim' dedik. Bunlardan taviz veremeyiz. Neden taviz verilir? Belki Bakanlık sayısından, bakanlıklarla ilgili tasarruflardan ama onun dışında taviz vermeden hükümeti kurmaya zorlamak lazım, kurulmazsa Kasım'ın 15 veya 22'sinde erken genel seçime gidilecek gibi duruyor tablo. Benim fikrim AKP-MHP Koalisyonu yüzde 50 ağırlıklı olmak üzere, erken seçim de yüzde 50 gibi duruyor”

Halaçoğlu'nun gündemde bomba etkisi yaratan ‘CHP dinsizlerin partisi' sözlerini ise Özcan Halaçoğlu'ndan hiç ummazdım, kıvırmadan derhal özür dilemeli” şeklinde değerlendirdi. Çok talihsiz sözlerdi, yazık; bir profesör kendisi. Bizim sevdiğimiz bir insandı. Bu sözleri nasıl söyleyebilir? Sen kimsin? Sen kimsin de birinin dinsiz olup olmadığına karar verebiliyor? AKP ağzıyla konuşmasın. AKP çıksın kendi söylesin söyleyebiliyorsa. Ben inanan bir insanım. CHP'de de şuana kadar ‘Ben inanmıyorum' diyen tek tük insan gördüm 12 milyon oy veren insan arasında. Baktığınızda benim gibi birçok insan hem camiiyle barışık hem İslamiyet'in emirlerine yerine getirmiş çok sayıda insan var. Böyle bir şey söylenebilir mi? Ayıp, yazık, derhal özür dilemesi lazım hiç kıvırmadan. Böyle bir şey onun haddine mi düşer? Çok üzüldüm. Burada gerçekten Yusuf Halaçoğlu'ndan hiç böyle bir şey beklemiyordum. Hani böyle insan sırtından hançerlenmiş gibi hisseder ya; çok çok üzüldüm. Tabanımız da çok üzüldü” Haber Merkezi