Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili ve 1.sıra Milletvekili Adayı Tanju Özcan, 3. Sıra Milletvekili Adayı Elfaz Temiz, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve İl Yönetimi CHP Kadın kolları, CHP Gençlik Kolları ve partili grup ile birlikte Karacasu Beldesi ve İzzet Baysal Caddesindeydi.

Tanju Özcan, seçim ziyaretlerini Karacasu Beldesinde yaptı. Beldede yıllardır belediyenin kapatılmasıyla ilgili gerginlik olduğunu söyleyen Özcan, Karacasu'nun belediye olarak kalması için çalışacağız” dedi. Karacasu ziyaretiyle ilgili Özcan, Bugün sabah Karacasu'daydık, Karacasu ziyaretimiz bizim açımızdan son derece önemliydi. Karacasu'da bildiğiniz gibi yıllardır bir gerginlik var. Karacasu'nun belediyesini Karacasuluların elinden almak istiyorlar. Hiçbir somut gerekçe yok. Karacasu'yu mahalle yapacağız, belediye vasfını kaldıracağız diyorlar. Biz de diyoruz ki, Karacasu'nun belediyesini niye kaldırıyorsunuz? İnsanların en yakından hizmet almasının önüne niye geçiyorsunuz. Karacasu Belediyesi orada, su parasını yatırmak için, emlak vergisi için diğer hizmetler için orada. Bolu Belediyesi sonradan mahalle olan yerlere sanki hizmet götürebiliyor da, sen Karacasu'ya böyle bir hizmet götürme iddiası ile belediyesini kaldıracağım diyorsun. İşte somut örnek, Pazarköy. Pazarköy'ün belediyesini kaldırdılar Pazarköy'ü köy yaptılar. Eski Pazarköy'e bakıyorum, şimdiki Pazarköy'e bakıyorum, belediyesi olan Pazarköy'de hizmetler daha iyi yürüyordu.” diye konuştu.

“BELEDİYENİN KAPATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

AKP Hükümetinin Bütünşehir Kanunu diye adlandırdığı sistemin Belde Belediyelerini çok sıkıntıya düşürdüğünü, Karacasu Belediyesi gibi Türkiye'de 55 tane belediyenin kapatılması gibi bir düşüncenin olduğunu sözlerine ekleyen Özcan, Türkiye Genelinde Karacasu gibi 55 tane belediyeyi kapatma gibi düşünceleri var. Biz de Karacasululara söz veriyorum. Belediyenin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Kesinlikle Karacasu'nun belediyesi kaldırılıp Bolu Belediyesi'nin yeni rant merkezi haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Karacasu Belediyesi Karacasu'da yaşayan vatandaşlarımızındır. Karacasu Belediyesi onlara ait bir belediyedir. Sonuna kadar Karacasu Belediyesi Karacasu Belediyesi olarak hizmetlerine çalışmalarına devam edecek. Bu konuda herhangi bir tereddüt olmasın dedik.” Haber Merkezi