CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın'ın ‘Tanju Özcan Ak Parti ile koalisyon için can atıyor, hatta kendisini de bakan ilan etti' açıklamalarına hem de Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un, ‘CHP daha ortada hiçbir şey yokken 14 tane madde ortaya koydu, bunlar iktidar veya iktidar ortağı olmak istemiyor' söylemlerine cevap verdi.

ÖZEL HABER: EMRAH ÖGET

Koalisyon tartışmaları ülke genelinde olduğu gibi Bolu'da da yoğun bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun ve CHP Milletvekili Tanju Özcan hakkında bir takım açıklamalarda bulunmuştu. Mehmet Aydın, Ali Ercoşkun ile ilgili olarak, ‘Ak Parti çözüm sürecinden vazgeçecek mi?, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarını meclise taşıyacak mı? Ali Bey önce bunlara cevap versin, sonra MHP tabanı ile konuşsun' demişti. Buna karşın Ali Ercoşkun da toplumun her kesiminin içinde yer alan bir Milletvekili olduğunu ifade ederek, ‘Benim seçimden sonra Bolu'da gördüğüm gerek Ak Partiye oy vermiş insanlar gerekse MHP'ye oy vermiş insanlar da böyle bir koalisyon ortaklığının daha sıcak karşılandığını yönünde. Bu %100 herkes bunu istiyor demek değil. Bizim, Ak Parti olarak Türkiye'nin bu süreçten en ufak bir zarar görmemesi noktasında sorumluluğumuzu yerine getirmemiz lazım. Uzlaşmaya hazırız ama dayatmalara karşı da dik duruşumuzu sergileriz' ifadelerine yer vermişti. Ali Ercoşkun ayrıca CHP'nin ortaya koymuş olduğu 14 maddelik şartlar hakkında da, Baktığınız zaman daha ortada hiçbir tane bile görüşme olmadan 14 tane şart ortaya koyup çok farklı şekillerde dayatmacı bir zihniyet ortaya koyan CHP'de biz iktidar olmak istemiyoruz diyor” demişti. Ankara'daki yoğun gündeminden sonra konu ile ilgili olarak ilk defa konuşan ve bu söylemlere cevap veren Tanju Özcan çok çarpıcı açıklamalara yer verdi.

“MEHMET AYDIN TUHAF BİR ADAM”

İlk olarak MHP İl Başkanı Mehmet Aydın'ın kendisi ile ilgili söylemleri hakkında konuşan Tanju Özcan, Ben siyasi hayatım boyunca hiçbir MHP yöneticisi ile bir polemiğe girmedim, çokta dostane, samimi ilişkilerimiz oldu. Tabi bizim aktif siyaset yaptığımız dönemde hem MHP hem de biz muhalefet partisiydik. Dolayısıyla birbirimizi değil AKP'yi eleştirmeyi tercih ettik. Ama Mehmet Aydın tuhaf bir adam, nedense siyasi anlayışını tamamen CHP'yi eleştirme üzerine kurmuş. Bu arkadaşın kafası 80 öncesinde kalmış. CHP'yi düşman bir parti olarak görüyor. Bu yüzden bu arkadaşı ben hiçbir şekilde muhatap almam. Dolayısıyla benim hakkımda yaptığı açıklamalara da ciddi anlamda yer verip cevaplandırma ihtiyacı da duymam. MHP tabanına, MHP'nin yöneticilerine saygım sonsuz ama Mehmet Aydın'ı ayrı bir yere koyuyorum. Bu tavrı devam ettiği sürece de kendisiyle siyasi anlamda hiç muhatap olmayacağım” dedi.

“MHP TAVANININ AKP'YE KOLTUK TEDARİKÇİLİĞİ YAPTIĞI ORTADA”

Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun'un MHP tabanı da Ak Parti ile koalisyona sıcak bakıyor söylemi hakkında konuşan Tanju Özcan, Ali Ercoşkun o der bu der ne der bilmiyorum ama MHP tabanının Ak Parti ile koalisyona ne kadar sıcak baktığını da bilmiyorum. Çünkü ben MHP tabanından gelen bir insan değilim ama MHP'nin tavanının AKP'ye koltuk tedarikçiliği yaptığı ortada. Sayın Devlet Bahçeliyi çözemiyorum ben, anlamakta güçlük çekiyorum. Hadi koalisyon konusunu anladık, tamam ben HDP'ye dışardan, içerden destek veren bütün formüllere kapalıyım diyor, eyvallah. Ak Partili bir Meclis Başkanı seçildi, iyi mi oldu şimdi? Sayın Bahçeli Ak Parti zihniyetine bölücü zihniyet demiyor muydu? Ak Parti zihniyetine hırsız zihniyet, bunlar yolsuzluk yapan insanlar demiyor muydu? Şimdi MHP'nin geçersiz oylarıyla Ak Partili birisi Meclis Başkanı oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iki numaralı koltuğuna oturdu. Hayretle karşılıyorum. Ama MHP ile Ak Parti arasında kurulacak bir koalisyonun ayak sesleri ise bu, zaten şu tabloda en yakışanı Ak Parti-MHP koalisyonu. Ben bunu söylüyorum zaten” şeklinde konuştu.

“HAYATIM BOYUNCA BEN BÖYLE BİR ŞEYE TENEZZÜL ETMEDİM, ETMEM DE”

MHP İl Başkanı Mehmet Aydın'ın ‘Tanju Özcan Ak Parti ile koalisyon için can atıyor hatta kendisini de bakan ilan etti' söylemine cevap niteliği taşıyan bir konuşma yapan Tanju Özcan, Benim Ak Parti ile CHP'nin koalisyon yapmasını istemediğimi, gönlümden böyle bir şey geçmediğini söyledim. Ama biz önce ülke, sonra ilke deriz. Bizim için öncelik ülkedir, ülkenin menfaatleridir, partinin menfaatleri değildir, kişisel menfaatler de değildir. O yüzden zorunluluk arz ederse, belli ilkeler çerçevesinde böyle bir koalisyonun da konuşulduğunu söyledim. Dolayısıyla ben şunu asla söylemedim, Ak Parti ile CHP koalisyon yapsın, ben de bu şekilde bir koltuk sahibi olayım. Yani hayatım boyunca ben böyle bir şeye tenezzül etmedim, etmem de. Ak Parti ile koalisyon kurma görevi inşallah bize düşmez ve inşallah MHP, Ak Parti ile koalisyonunu kurar, ondan sonra da ülkeyi birlikte yönetirler. O zamandan sonra da koltuk tedarikçiliği yapmamış olur, ortak olmuş olurlar. Samimi olarak söylüyorum, en yakışanı da budur, gönlümden geçen bir Ak Parti-MHP koalisyonudur” ifadelerine yer verdi.

“BAŞARILI OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUM”

Ali Ercoşkun'un, CHP'nin aldığı %25'lik oyu zafer olarak gördüğünü ve Ak Parti'nin birinciliğinin sönük bir birincilik olarak gösterilmek istendiğini ifade etmesine karşılık konuşan Tanju Özcan, Ben genel merkezi eleştirmek, hatta genel başkana gerektiğinde bayrak açmaktan çekinmeyen bir insanım. Dik duruşu olan bir adamım ve genel başkan yanlış yaptığında, yanlışa yanlış derim. Ben seçime yönelik sonuçları başarılı olarak değerlendirmiyorum. Türkiye genelinde biz bu seçimde başarılı olduk demiyorum, diyemiyorum. Ama seçimden sonraki süreci genel başkanın güzel yürüttüğünü görüyorum” şeklinde konuştu

“CHP'NİN 14 MADDESİ, AK PARTİ İLE PAZARLIK YAPILMASI İÇİN ORTAYA ATILMIŞ DEĞİL”

Yine Ali Ercoşkun'un, Daha ortada hiçbir tane bile görüşme olmadan 14 tane şart ortaya koyup çok farklı şekillerde dayatmacı bir zihniyet ortaya koyan CHP'de biz iktidar olmak istemiyoruz diyor” söylemini değerlendiren Tanju Özcan, Genel Başkan seçimden sonra ne yaptı, ülkeyi Ak Parti belasından kurtaralım, yeni reformist bir hükümet kuralım, hatta MHP ‘ye de dedi ki, ikimiz kuralım sen Başbakan ol. Bu yüzden de Sayın Bahçeliyi hayretle karşılıyorum. Sen kimsin diyor, senin ne haddine bana Başbakanlık teklif etmek diyor. Yani bizim genel başkanımız diyor ki, bak benim koltukta gözüm yok, ben daha büyük parti olmama, daha çok oy almama rağmen fedakarlık yapıyorum, Başbakanlığı sana bırakıyorum diyor. Karşılığında hakaret işitiyor. Burada CHP dedi ki, biz bu ülkenin hükümetsiz kalmaması için taşın altına elimizi koymaya hazırız. Ama biz ilke partisiyiz her şeyden önce ve bizim ilkelerimiz var. 14 tane maddemiz belli ve bunlara hayır diyen varsa onunla konuşacak bir şeyimiz yok. Zaten bu 14 ilkenin hangisine hayır denilebilir ki. Türkiye'deki yolsuzluklar araştırılsın var bu maddelerde, araştırılmasın mı?, hırsızlık yapanın yanına kar mı kalsın?. Bu maddelerde emekliye 2 maaş ikramiye verilsin var, verilmesin mi, hayır mı diyeceksiniz buna?. İşte Cumhurbaşkanı, bu ülkenin Cumhurbaşkanı gibi davransın, davranmasın mı?, seçim öncesi gibi mi yapsın?. Şimdi 14 tane ilkeye hayır diyen birisi varsa bunlarla ne konuşabilirsiniz zaten. Bunlar CHP'nin olmazsa olmazlarından önce Türkiye'nin de olmazsa olmazları. Dolayısıyla bu ilkeler Ak Parti ile pazarlık yapılması için ortaya atılmış ilkeler değil. Biz bu ilkeleri hem MHP'nin hem de Ak Partinin önüne koyduk. Zaten bu ilkeler tüm partilerin ilkesi olması lazım, 76 milyonun hayır diyemeyeceği ilkeler bunlar” dedi.

“BENCE DAHA MAKUL BİR SEÇENEK”

Son olarak da koalisyon senaryoları hakkında konuşan Tanju Özcan, Geçen hafta Ankara'da Ak Parti-CHP koalisyonu senaryoları konuşuluyordu, tabi bunlar bizim dışımızda hatta belki parti yetkili organlarının da dışında, basında, kamuoyunda, Ankara'da siyasi kamuoyunda bunlar konuşuluyordu. Bu hafta tamamen Ak Parti-MHP koalisyonu ile ilgili konuşmalar var. Nitekim dünkü meclis başkanı oylaması da o seçeneğin daha yakın ve hatta bence daha makul bir seçenek olduğunu gösterdi” açıklamalarına yer verdi.