CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "Geçtiğimiz 21 Mart 2013 tarihinden itibaren, vatandaşlarımızdan veya ilgili kişi ve kurumlardan, terör örgütünün varlığı ve faaliyetleri ile ilgili ihbar gelmiş midir" diye sordu.
Özcan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte, uzun yıllardan beri terör örgütü PKK'ya mensup teröristlerin varlığı ve faaliyetleri ile ilgili, vatansever vatandaşlarımız birçok ihbarda bulunmuştur. Bu ihbarlar gerekli kurumların arşivlerinde de bulunmaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da başta olmak üzere birçok köyde yaşayan vatandaşlarımız, teröristleri gördüklerini ve faaliyetlerini güvenlik güçlerine bildirmiş, bu yönde sağlanan istihbarat, yapılacak operasyonların temelini teşkil etmiştir" dedi.
21 Mart 2013 tarihinden itibaren, vatandaşlardan veya ilgili kişi ve kurumlardan, terör örgütünün varlığı ve faaliyetleri ile ilgili ihbar gelip gelmediğini merak eden Özcan, "Gelmiş ise kaç adet ve hangi illerden ihbar yapılmıştır? Bu ihbarlarla ilgili güvenlik güçlerince, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik olarak arama, tarama veya operasyon yapılmış mıdır? Yapılmamış ise kamuoyunda ifade edildiği üzere, topraklarımızda binin üzerinde terörist halen bulunmakta iken, güvenlik güçlerinin bunlara yönelik arama, tarama veya operasyon yapmaması "Türk Silahlı Kuvvetleri silah bıraktı' anlamına mı gelmektedir?"