Çözüm sürecinin devamında Apo'nun serbest bırakılması ile halkın tepki göstereceğini söyleyen Özcan, İç Güvenlik Yasası ile de bu tepkinini önleneceğini belirtti. Özcan, Bu yasa maalesef Türkiye'de 1980 darbesinden bu yana özgürlüklere vurulmuş en büyük darbe olacak” dedi.

Meclis'te görüşülecek olan İç Güvenlik Yasası'nı Komisyonda görevli CHP Bolu Milletvekili Özcan değerlendirdi. Yasaya CHP ve MHP'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü ile sıcak ilişkiler içerisinde bulunan partinin muhalefet olmadığını söyleyen Özcan, bu yasanın çözüm sürecinin bir parçası olduğunu belirtti. Özcan Abdullah Öcalan serbest kalınca ne olacak? İnsanlar ayaklanacak, tepki gösterecek” diyerek bu yasa ile çözüm süreci sonucunda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar karşısında halkın tepkisinin azaltılacağını belirtti.

Özcan, partisinde yaptığı konuşmada yasaya ilişkin şunları söyledi:

“HALKIN TEPKİSİNİ AZALTMAYA DÖNÜK BİR YASA”

İç İşleri Komisyonu'nun üyesiyim ve bu yasayı ilk günden bu yana takip ettim. Bu yasa çözüm süreci denen sürecin bir sonucu bu yasa. Bu yasa ile insanların özgürlükleri kısıtlanıyor, polis istediğini gözaltına alabiliyor. Mitinge gitmek isteyeni engelleyebiliyor. Bu yasa, çözüm süreci sonucunda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar karşısında halkın tepkisini azaltmaya dönük bir yasa.

“APO SERBEST BIRAKILINCA TEPKİ GÖSTEREN HALK KONTROL ALTINA ALINACAK”

Bu çözüm sürecinin iki amacı vardı. Birincisi Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi karşılığında da Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması. Abdullah Öcalan serbest kalınca ne olacak? İnsanlar ayaklanacak, tepki gösterecek. Bu tepkiyi nasıl yumuşatabilirsiniz?

“BU YASAYA BDP KARŞI ÇIKMADI”

Baktığınızda zaten bu görüşmeler devam ederken bu yasaya muhalefet eden CHP ve MHP oldu. Terör örgütü ile sıcak ilişkileri olduğu bilinen parti bu yasaya itiraz etmedi. İç Güvenlik Yasası çözüm sürecinin bir parçası. Şırnak'ta, Cizre'de gördüğümüz görüntülere engel olmak için yeni yasaya ihtiyacınız mı var?

“TERÖRLE MÜCADELE İÇİN YENİ YASAYA İHTİYACINIZ YOK”

Ağrı'nın SP'li Belediye Başkanı'nın yeğeni kaçırılıyor PKK tarafından. 300 bin TL fidye istiyorlar. Bu konu Vali'ye götürülüyor, ne yapacağız deniliyor. Vali Bey de operasyon yaparsak çözüm sürecine zarar gelir. Sen en iyisi pazarlık et, istenen parayı düşürt” diyor. Vatandaş da pazarlık ediyor ve 80 bin TL'ye indiriyor, yeğenini kurtarıyor. Bu olay hiç resmi kayıtlara da girmiyor. Ben bunu komisyonda sorunca Bakan doğrulamak zorunda kaldı. İş bu noktada. Sizin terörle mücadele etmeniz için yeni yasaya ihtiyacınız yok. Ama kararlı olmanız lazım bu kararlılık yok.

“HÜKÜMET İKİ UCU PİS DEĞNEĞİ TUTMUŞ DURUMDA”

Hükümet çözüm süreci konusunda iki ucu pis bir değneği tam ortasından tutmuş vaziyette. Geri adım atamıyor, ileri adım atamıyor, yerinde de kalamıyor. Çünkü bu noktada kalırsa Kandil aralarındaki görüşmeleri açıklayacağını söylüyor. O yüzden bu yasa maalesef Türkiye'de 1980 darbesinden bu yana özgürlüklere vurulmuş en büyük darbe olarak çıkacak”

Özcan yapılacak olan seçimlerin telafisi olmadığını söyleyerek, seçimlerden sonra Başkanlık sisteminin resmen kurulacağının söylendiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“AKP BELASINDAN KURTULMANIN TAM ZAMANI”

“Seçime 125 günümüz kaldı. 125 gün sonra Türkiye tarihinin en önemli oylaması yapılacak. 2002 seçimlerinin, 2007 seçimlerinin, bugüne kadar yapılan bütün seçimlerin telafisi vardı. 2011'i 2015'le telafi edebiliriz dedik ama bu seçimin artık telafisi yok. Adam açık açık söylüyor. Başkanlık sistemini getireceğim diyor. Başkanlık sisteminin gelmesi demek, parlamenter sistemin sona ermesi demek. Eğer bu AKP, Anayasayı değiştirecek çoğunlukla gelirse Başkanlık sistemine geçilecek ve artık hiçbir CHP'li, hiçbir MHP'li artık şunu söyleyemeyecek. CHP iktidarında biz bunu yapacağız” diyemeyecek, MHP iktidarında biz bunu yapacağız” diyemeyecek. Çünkü parti iktidarları parlamenter sistemin son bulmasıyla ortadan kalkıyor, artık kişi iktidarları başlıyor, resmen diktatörlük başlıyor. O yüzden bugüne kadar olanları bir tarafa bırakıp öncelikle şu AKP belasından, şu Recep Tayyip Erdoğan belasından bu ülkeyi kurtarmanın tam zamanı”Haber Merkezi