HSYK seçimleri hakkında açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, seçimlerin Adlî ve İdarî Yargı bölümünde oy toplamaya çalışan 3 listenin yargının bölünerek siyasallaştığının bir göstergesi olduğunu belirterek, Kim kazanırsa kazansın bu Türkiye'deki yargının hayrına olmayacaktır. Kaybeden Türk yargısı olacaktır. Türkiye'de adaletten medet uman Türk vatandaşlarının zararına olacaktır” dedi.

HSYK seçimleri için geri sayım başladı. Pazar günü yapılacak olan Adlî ve İdarî Yargı seçimleri ile HSYK'nın 10 üyesi daha belirlenecek. Kim seçilirse seçilsin, kazanan olmayacağını söyleyen CHP Milletvekili Tanju Özcan, yargının siyasallaşarak Türk yargısının kaybedeceğini ifade etti. Özcan şöyle konuştu:

“HSYK'DA 3 LİSTE SİYASALLAŞMANIN GÖSTERGESİ”

“HSYK seçimlerinde YARSAV ve hükümetin desteklediği platformun yanı sıra kamuoyunda cemaat olarak adlandırılan bir grup daha yarışıyor. 3 ayrı liste yarışıyor gibi duruyor. Biz HSYK'nın bu şekilde seçilmesine karşı çıkmıştık. Demiştik ki ‘Hâkimleri-savcıları siyasallaştırırsınız' Şimdi artık Türkiye'de bu işlerle ilgilenen herkes hangi ildeki hâkim ya da savcının siyasi görüşü nedir biliyor.

“YARGININ HAYRINA OLMAYACAK”

Bir kısmı siyasi görüş ve dünya görüşünü açıklaması noktasında bizim 2010'da referandumda HSYK ile ilgili düzenlemeye hayır deyişimizin nedeni buydu. Bir çok hakim savcı çok zor durumda. HSYK adı ağırlıklı olarak kimin tablosu oluşursa oluşsun bazıları bundan zarar görecek. Hakim savcıların birbirleriyle olan ilişkileri de zarar görmüş durumda. Artık belirli bir dünya görüşüne sahip hakim savcılar birlikte oturup kalkıyor, diğerleri de birlikte oturup kalkıyor. Neredeyse ilişkileri yok denecek düzeye gelmiş. Yargının siyasallaştırılmasıdır bu. Seçimlerde sonuç ne çıkarsa çıksın üzülerek söylüyorum kim kazanırsa kazansın bu Türkiye'deki yargının hayrına olmayacaktır. Kaybeden Türk yargısı olacaktır. Türk yargısına hizmet evren hakim savcılar olacaktır. Bu ayrışın maalesef kazananı da olmayacaktır. Bu ayrışın sonunda sadece seçilecek kişilere göre birileri zarar görecek ama muhakkak birileri zarar görecek. Sonuç olarak da yargıdaki bu bölünme dağılma, siyasallaşma Türkiye'de adaletten medet uman Türk vatandaşlarının zararına olacaktır. Ama her şeye rağmen inşallah bu kötünün içinde en iyi sonuç çıkar. Memleketimiz, milletimiz ve yargı camiamız için en hayırlı sonuç çıkar”