25. dönemde tekrar milletvekili olarak seçilip meclise girmeye hak kazanan Tanju Özcan, İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun'dan mazbatasını aldı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililer, parti binasının önünde toplanarak Özcan'ın mazbatasını almak için Bolu Adliyesi'ne kadar vatandaşları selamlayarak yürüdüler.

Partililerin yoğun katılım gerçekleştirdiği mazbata töreninde konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun, Milletvekili seçimlerini şükür kazasız belasız gerçekleştirdik. Burada en büyük payımız ilçe seçim kurulu başkanımız, il seçim kurulu değerli üyeleri, seçim müdürlüğünün kıymetli elemanları ve seçim müdürümüzün gayretleri ile olmuştur. İtirazımız Bolu nezninde olmadı. Zaten itiraz olacak kadar bir açıklık bırakmadı Tanju Bey. 45-46 bin oy alarak olarak kendisi için 2. Dönem milletvekilliğini garantiledi. Tahminlere uygun bir sonuçtu bende öyle umuyordum Tanju Bey'in bir daha meclise gideceğini düşünüyordum. Şimdiden tebrik ediyorum kendisini” dedi.

“HEPİNİZE ÇOK MÜTEŞEKKİRİM”

Milletvekili Tanju Özcan ise yaptığı konuşmada ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Özcan,“Burada biliyorsunuz ben uzun yıllar avukatlık yaptım. Sonrasında milletvekili olarak seçildik avukatlığı bırakmak zorunda kaldık. Ben 4 yıl önce 12 Haziran seçimlerinden 3 gün sonra 15 Haziran'da mazbatamı yine sayın Başkanımızın elinden almıştım. O zaman düşüncelerimizi sizinle paylaşmıştık. O zaman Ankara'ya ne olarak gittiğimi biliyordum yani Ana Muhalefet Partisi'nin milletvekili olarak Ankara'ya gideceğimi biliyordum. Bolu'nun bütün sorunlarını Ankara'ya taşıyacağım hükümete bunları çözün diyeceğim demiştim. Ama bugün ne olarak gittiğimi şu dakika itibari ile bilmiyorum. Bolu milletvekiliyim ama iktidar partisi mi milletvekili olacağız yoksa muhalefet partisi milletvekili olarak mı yolumuza devam edeceğiz şu dakika itibari ile bilmiyorum. Ama inşallah iktidar partisinin milletvekili olmak bize nasip olur diye temennimi iletiyorum. Tabi 2011'de ben önseçim ile seçilmiştim yüksek bir oyla seçilmiştim bütün üyelerin katıldığı hakim gözetiminde bir ön seçim. 2015'te yeniden hakim gözetiminde yine bir önseçim gerçekleştirdik üyelerimiz bazında. Çok şükür önce üyelerimiz bizi ibra etti, akabinde de Bolu Halkı'nın karşısına çıktık, iyi bir çalışma yaptık arkadaşlarımızla tüm olumsuzlara rağmen iyi bir kampanya yürüttük ve bunun sonucunda oylarımızı arttırarak ikinci kez Ankara'ya gitme onurunu yakaladık. Tabi şu bizim açımızdan önemli 5 puan yaklaşık oyumuzu arttırdık il genelinde. Ordu ile Türkiye'nin en başarılı iki ilinden biri olduk parti açısından bu bizim için son derece değerli. Ben tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok emek verdiniz. Gerçekten çoluğunuzu çocuğunuzu ihmal ettiniz. Evinizi köyünüzü ihmal ettiniz. Hepinize çok müteşekkirim. Gerçekten 13 yıllık tek başına bir iktidarın karşısında CHP Bayrağı'nı sallamanın kolay olmadığını ciddi bedel ödemeyi göze alarak bu yola çıktığınızı biliyorum. O anlamda sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

“KENDİSİNDEN AKTİF GÖREV İSTEYECEĞİM”

Mazbatasını aldıktan sonra hemen Ankara'ya gideceğini söyleyen Özcan, genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmede aktif olarak görev isteyeceğini belirtti. Vekil Tanju Özcan, Buradan çıkınca hemen Ankara'ya gidiyorum. Önce sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Kendisinden aktif görev isteyeceğim. Açıkça söylüyorum buradan. Bunu hak ettiğimizi de düşünüyorum. Benim şahsımda yüksek oy artışı yapan Bolu il örgütümüzü Bolu'daki CHP'lileri ödüllendirmesini isteyeceğim. Takdir sizin diyeceğim. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun Milletvekili Tanju Özcan'a mazbatasını takdim etti. Daha sonra Özcan ve partililer Adliye Binası girişinde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Haber Merkezi