CHP'li Özcan dershanelerin kapatılmaması yönünde karar veren Anayasa Mahkemesi'nin kararının son derece doğru ve hukuki bir karar olduğunu söyledi. Özcan, Cemaat mensubu olmayan yüzde 80 oranında dershane sahibi ve velinin bu nedenle mağdur olduğunu ifade ederek devletin bu mağduriyeti tazmin etmesi gerektiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce öğretmen, veli ve öğretim kurumunu yakından ilgilendiren kararı verdi. Anayasa Mahkemesi, 1 Eylül'de dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı oyçokluğu ile iptal etti. AYM'nin iptal kararının Resmi Gazete'de yayımlayarak açıklaması bekleniyor.

Kararı değerlendiren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, verilen kararın son derece hukuki ve doğru bir karar olduğunu belirtti. Özcan, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğru bir karar hukuken. CHP olarak dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu söylemiştik. Burada sadece cemaatle hesaplaşma adına, cemaat sahibi olmayan dershane sahiplerini ve milyonlarca veliyi cezalandırıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Sözde paralel yapı adını verdiğiniz bir cemaatin dershaneleri var diye Türkiye'de ki önemli bir kısmı sizin zamanınızda ruhsat almış AKP döneminde, bir gece aniden paralel yapıyla mücadele adı altında dershaneleri kapatıyorsunuz ama burada cemaatle hiç alakası olmayan yüzde 80'lik bir kısmı mağdur edip, milyonlarca aileyi sıkıntıya sokuyorsunuz. Kabul edilebilir yanı yoktu, Anayasa Mahkemesi doğru ve yerinde bir karar verdi. Hukuki bir karar verdi, siyasi bir karar vermedi. Şöyle bir durum da var. Bu karardan umudunu kesip dershanesini kapatan ya da okula dönüştürenlerin uğradıkları zararlar. Bunları Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tazmin etmesi gerekecek” Haber Merkezi