“BAKALIM BİZİM BAKAN BU DURUMA NE DER?”

‘Dershanecilik bitti. Bakanlık bir açıklama yapmadan hiçbir dershaneyle görüşmeyin' diyen İl Milli Eğitim Müdürü'ne cevap veren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AYM'nin kararı üzerine MEB farklı bir karar tesis edemez” dedi. CHP'li Özcan ayrıca Çavuşoğlu'nun bu sözlerini derhal düzeltmesi gerektiğini belirterek Farz edin koalisyon kurduk ve MEB bize verildi. Bakalım bizim Bakan Milli Eğitim Müdürü'nün yorumlarını nasıl yorumlayacak? Onu da bir değerlendirmek lazım” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'nun dershaneciliğin bittiğine dair yaptığı konuşma ve sonrasında velileri uyararak Bakanlıktan bir açıklama yapılmadan hiçbir dershaneye çocuklarını kaydettirmemeleri gerektiği yönünde söylediği sözlere CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'dan tepki geldi. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu Dershanecilik bitti. AYM iptal etse bile yerine mevzuat yok, olan mevzuatta da dershane kavramı yok. Dolayısıyla dershanecilikle ilgili işin gerçeği MEB'in bir sorunu yok. Kamuoyunda dershanelerin kapatılması iptal edilince dershaneler devam edecek ya da yeni dershaneler açılacak gibi bir imaj oluşabilir. Buradan uyarıyorum bu yanlış. Asla böyle bir şey olmayacak diye düşünüyoruz. Şu daracık zamanda insanlar dershanelere gidecekler, para yatıracaklar ama yarın MEB dershanelerin açılmasının mümkün olmadığını söylediği zaman insanların paraları yanabilir. Onun için ikaz ediyorum. Kesinlikle MEB'den bir açıklama gelemden hiçbir dershaneye gidip kayıt yaptırmasınlar, para ödemesinler. Hatta görüşmelerine bile gerek yok. Önce ortam durulsun ve Bakanlığın bir açıklaması gelsin” sözleri ile velileri uyarmıştı.

Çavuşoğlu'nun sözlerini tuhaf bulduğunu söyleyen CHP'li Özcan AYM'nin kararı üzerine bir karar olamayacağını belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği bir yasa var. Bu yasa dershanelerin kapatılmasına ilişkin. Şimdi Sayın Milli Eğitim Müdürü bizim mevzuatımızda dershane tanımı yoktu derken sanki bu ülkede sanki uzun yıllardır dershaneler yokmuş, Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği, Dershaneler Yönetmeliği yokmuş gibi tuhaf açıklamalar yapmasını ben anlayamadım. İkincisi Anayasa Mahkemesi kararının üzerine MEB, farklı bir karar tesis edemez. Sayın Milli Eğitim Müdürü'nün bunu bilmesi lazım. Anayasa Mahkemesi'nin kararı net, ret kararı yayınlanacak gerekçesiyle birlikte ama sonuçta dershaneler açık kalacak bu, bunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Herhalde biz hukukçuyuz Sayın Müdür bizi arasaydı, fikrimizi sorsaydı biz fikrimizi de söylerdik. Böyle şimdiden binlerce veliye seslenip ‘Aman ha çocuğunuzu hiçbir dershaneye kaydettirmeyin, hiçbir dershaneyle görüşmeyin bile' demesi ileride velilerin sıkıntıya düşmesine sebep olabilir. O zaman bunu yarın bir gün bu dershaneler açıldığında görüşme yapamadıkları için daha pahalı yazdırmak zorunda kalırsa ya da kontenjanlar dolmuş olursa bunun hesabını Sayın Müdür o veliye nasıl verecek? O yüzden bu tür bürokratik görevliler, müdürlükler daha fazla sorumlu açıklama yapmayı gerektirir. O yüzden ben Sayın İl Müdürü'nü derhal bu açıklamayı düzeltmeye davet ediyorum” dedi.

“BAKALIM BİZİM BAKAN BU DURUMA NE DER?”

Yaptığı açıklama sonrası İl Milli Eğitim Müdürü'nü uyaran Özcan, olası bir koalisyonda MEB'in kendilerine verilmesi durumunda kendi Bakanlarının bu sözlere ve Çavuşoğlu'nun bu yorumuna nasıl bir yorum getireceğinin de şimdiden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Özcan, Artık Bolu'daki, Türkiye'deki müdürler de şunun farkına varsın. Artık tek başına bir AKP hükümeti yok bu ülkede. Yani dershaneleri kapatan zihniyetin karşısında, dershanelerin açık kalmasını savunan siyasi partiler var ve bunların bir tanesi ile koalisyon yapılacak. Biz mevcut eğitim sistemi değiştirilmeden dershanelerin kapatılamayacağını iddia ettik. Yarın Milli Eğitim Bakanlığı farz edin koalisyon kurduk ve bize verildi. Bizim Bakan bakalım nasıl yorumlayacak bunu? Bakalım bizim Bakan Milli Eğitim Müdürü'nün de yorumlarını nasıl yorumlayacak? Onu da bir değerlendirmek lazım şimdiden” Haber Merkezi