Davutoğlu'nun Ankara kulislerinde ‘CHP'nin 14 ilkesini ben de benimsiyorum' dediğini duyduğunu söyleyen CHP'li Özcan, Eğer bu doğruysa koalisyon kurulur. Ancak AKP ile hükümet kurulması demek AKP'nin geçmişte yaptığı hataların, yanlışların, yolsuzlukların üstünün kapatılacağı anlamına gelmez” dedi.

Bayram nedeniyle ara verilen temaslar, bayramdan sonra devam edecek. Koalisyon görüşmelerini bayramdan sonra Ömer Çelik ve Haluk Koç yapacak. MHP ile de temaslar bayramdan sonra sürecek. CHP'nin süreci kabul ettiği için öncelikli olarak onlarla görüşüleceğini belirten Davutoğlu, MHP de kabul etseydi onlarla da aynı şekilde yürütülürdü” dedi.

Davutoğlu'nun Ankara'da CHP'nin 14 ilkesini benimsediği yolunda bir söylem duyduğunu belirten CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Eğer bu doğruysa koalisyon yapılır” dedi. Özcan Bir şey duydum eğer bu doğruysa bu koalisyon kurulabilir. ‘CHP'nin 14 ilkesini ben de benimsiyorum' demiş Sayın Davutoğlu; inşallah demiştir bunu Sayın Davutoğlu. Öyle bir şey varsa bu ülkenin hükümetsiz kalmaması adına CHP gerekli sorumluluğu alacaktır, almalıdır da zaten. Ama tabi AKP ile hükümet kurulması demek AKP'nin geçmişte yaptığı hataların, yanlışların yolsuzlukların üstü kapatılacak anlamına da gelmemeli, kimse böyle bir beklentiye de girmemeli” diye konuştu. Toplumda hükümet kurulması için bir beklenti olduğunu söyleyen Özcan, Biz AKP gibi kırmızı çizgileri olmayan, her şeye müsait olan bir parti değiliz. İlkelerimiz var bizim. Bu ilkelerimizin önemli ölçüde kabul edilmesi gerekir” dedi.

Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerinde Acaba MHP'yi mi seçsem, CHP'yi mi seçsem” tavrı sergilediğini söyleyen CHP Bolu Milletvekili Özcan, Davutoğlu'nun bu tutumdan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. Sanki Sayın Davutoğlu seçecek, onun seçtiğiyle otomatik olarak bir ortaklık kurulacak. Yani ‘Acaba; MHP'yi mi seçsem, CHP'yi mi seçsem' gibi tuhaf bir tavır içerisinde. Yani böyle olmaz ki. Burada bir müzakere yürütülüyor. Bunlarda ne konuşuluyor, kamuoyu aydınlatılmadı. Ama şöyle bakarsanız CHP Lideri kapıyı kapatmadı görüşmeyi kapatmadı. MHP Lideri ‘Ben kapıyı kapattım' diyor her ne kadar Sayın Bahçeli'nin seçimden bu yana çok tutarlı davranmadığını görüyoruz.

Davutoğlu şu tavırdan da vazgeçmeli. Sanki o seçecek, onun seçtiğiyle koalisyon kurulacak, böyle bir anlayış yok, bunu terk etmesi lazım. Doğru yaptığı şeyler var Sayın Davutoğlu'nun bu süreçte ama en önemli yanlışı bu. Sanki böyle herkes AKP ile koalisyon kurmaya mecbur da o kendisi seçecekmiş gibi bir anlayışa kapıldı bu çok yanlış” Haber Merkezi