CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Cumhurbaşkanının tarafsız olması ilkesinden hareketle, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine mümkün olduğu kadar çatı adayıyla gidilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Özcan, partisinin Kırklareli İl Başkanlığı ziyaretinde, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine kısa bir süre kaldığını anımsattı.
Parti olarak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Özcan, Cumhurbaşkanın parti adayı yerine, çatı aday olarak seçilmesi gerektiğini belirtti.
Sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının desteğini almış olan Cumhurbaşkanın tarafsız olarak algılanacağına inandığını vurgulayan Özcan, "Cumhurbaşkanının tarafsız olması ilkesinden hareketle Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine mümkün olduğu kadar çatı adayıyla gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Parti adayı olduğu taktirde elbette ki bizim adayımız iddialı olacaktır. Sadece tek bir partinin adayı Cumhurbaşkanı seçilirse o parti ile anılacak. Farklı düşünen insanların ortak adayı olduğunun bilinci içerisinde daha tarafsız davranacak diye düşünüyorum."
Özcan, seçim sürecine az bir süre kaldığını belirterek, seçimlerde 4 ya da 5 cumhurbaşkanı adayının yarışacağını tahmin ettiğini sözlerine ekledi.
Daha sonra ziyaret, basına kapalı devam etti.