CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan bu hafta içinde Ankara'da yaşanacak gelişmeleri anlattı. Salı günü yapılacak olan oylamalar sonucunda Meclis Başkanı olarak Baykal'ın seçileceğini söyleyen Özcan Ben devlet tecrübesine istinaden tarafsız kalacağına yaygın inanca dair MHP'nin, HDP'nin hatta AKP'nin bir kısım milletvekilinin Sayın Baykal'a oy vereceğini düşünüyorum” dedi. Özcan ayrıca koalisyon çalışmalarında Erdoğan'ın hiç sıcak bakmasa da ibrenin AKP-CHP koalisyonuna doğru döndüğünü kaydetti.

Türkiye bu hafta Ankara'da yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçimlerini heyecanla bekliyor. Salı günü TBMM'de yapılacak olan birinci ve ikinci tur oylamalarda adayların üçte iki çoğunluk alması gerekiyor. İlk iki turda Meclis Başkanı seçilememesi durumunda Çarşamba günü yapılacak olan 3. turda ise salt çoğunluk olan 276 rakamı aranacak. Bunun da sağlanamaması durumunda en fazla oyu alan iki aday yarışıp en çok oy alan Meclis Başkanı seçilecek.

Salı günü yapılacak olan ilk iki turda 4 partinin adaylarından hiçbirinin 3'te 2 çoğunluğa ulaşmasının mümkün görünmediğini söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, bu yüzden Salı günü bir sonuç alınamayacağını belirtti. Çarşamba günü yapılacak olan 3. turda AKP Adayı Yılmaz'ın 276 oy almasının da zor göründüğünü belirten Özcan, Eğer MHP ve HDP 3. Turda adaylarını çekip Deniz Baykal'a destek verirlerse ki olması gereken bu, 3. Turda bu işin bitmesi lazım. 4. tura kalırsa da muhtemelen AKP'nin adayı ile CHP'nin Adayı Sayın Baykal 4. Tura kalacak. Ben devlet tecrübesine istinaden tarafsız kalacağına yaygın inanca dair MHP'nin, HDP'nin hatta AKP'nin bir kısım milletvekilinin Sayın Baykal'a oy vereceğini düşünüyorum. Çarşamba günü çok büyük bir sürpriz olmazsa Sayın Deniz Baykal Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Meclis Başkanı olacak” Koalisyon görüşmelerinde 14 maddelik ilkeler listesinin AK Parti tarafından kabul gördüğü takdirde oturulup konuşulabileceğini belirten Özcan, Ankara'da ibrenin AKP-CHP Koalisyonunu gösterdiğini ancak buna Erdoğan'ın sıcak bakmadığını söyledi.

“ERDOĞAN SICAK BAKMIYOR”

“14 ana ilke belirledik. Bunun içinde yolsuzlukların üzerine gidilmesi var, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlar içerisine çekilmesi var, emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretin bin 500 TL olması, mazotun 1.5 TL'den köylümüze verilmesi, taşeron işçimize kadro verilmesi konuları var. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız. Bunlar üzerinden AKP ‘Ben de sizinle hem fikirim' derse AKP ile oturup konuşup uygun bir noktaya gidilebileceği kanaati bende var. Bizim bu ilkelerimize baktığınızda bunlara kim karşı çıkacak? Çıkarlarsa da zaten oturup bence konuşmanın bence çok fazla anlamı yok. Benim kişisel düşüncem Ankara'da ibre AKP-CHP koalisyonuna doğru dönmeye başladı. Ama ben tabi Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu formüle sıcak bakmadığını düşünüyorum. Meclis Başkanı'nın seçilmesinden itibaren önümüzdeki 3-4 gün içerisinde tablo netleşecektir” Haber Merkezi