Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın CHP İl Binasında, İl Başkanı Kazım Karsu'nun, ‘Aramızda IŞID'çiler var' söylemlerini değerlenmesi esnasında sert sözler kullanması üzerine basın mensupları tarafından Kazım Karsu'nun bu kadar ağır sözleri hak edip etmediği soruldu. Özcan, Bu söylediklerim ağır ama hak edilen sözler” dedi ve bazı itiraflarda bulundu.

CHP İl Başkanı Kazım Karsu'ya cephe alan kesimin hiç mi hatası yok gibi bir soru ile karşılaşan Tanju Özcan, Siyasette hata yapmadım diyen insanı ben bir kez gördüm o da eski İl Başkanımızdı. Elbette insanız, hata yapacağız ama hatadan dönmesi lazım insanın. Kırdığı zaman özür de dilemesi lazım, haksızlık yaptığı zaman haksızlık yaptım demesi lazım. Sen dolduruşla bu partiyi yönetiyorsan o zaman İl Başkanlığı yapma. Birilerinin dolduruşuna gelerek hareket ediyorsan bu görevi üstlenme. Abilik yap, benzin istasyonunda otur, düşüncelerini bizlerle paylaş” ifadelerine yer verdi.

“YÜZÜME BAKMADI ÇOĞU ZAMAN”

Geçtiğimiz dönemde İl Kongresinde Haşim Beyi desteklediğini söyleyen Özcan, Ben kartlarımı hep açık oynadım. İl Kongresinde Haşim Beyi desteklediğimi söyledim ama ertesi gün Kazım Bey seçilince ilk ziyaret eden biz olduk Haşim Beyle birlikte. Çiçeğimizi aldık, hayırlı olsun dedik. Sonrasında da belki yüz kez istişare ettik ve birçok konuda el sıkıştık. Beni Ankara'ya güler yüzlü bir şekilde gönderdi, iki gün sonra geldiğimde yüzüme bakmadı çoğu zaman” diye konuştu.

“SEÇİLMEDİĞİM HABERİ GELİNCE İL YÖNETİMİNDE BAYRAM EDENLER OLDU”

Seçim akşamı seçilemediğimiz haberi gelince, isimleri bende saklı, Bayram eden 2-3 tane İl Yönetim Kurulu üyesi vardı burada. Sonra seçildiğimiz haberi gelince boyunlarını büküp üzüntüyle partiden nasıl ayrıldıklarını gördüm. Ben bunları yaşadım. Başkan bunları da biliyor. Eğer içimizdeki IŞID'çiler diyecekse gitsin hak edene desin. Bu parti için işini gücünü bırakan, çoluğu çocuğu bu parti üyesi olduğu için işsiz kalan, zarar gören insanlara kimse IŞID'çi diyemez. Bu söylediklerim ağır ama hak edilen sözler. Elif ERDOĞAN