Bolu'da doğal güzellikleriyle göz dolduran yeşil alanları ve çam ormanları bulunan 51 bin hektarlık yeşil alanın turizm teşviği kapsamına alınarak imara açılmasına CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan sert tepki göstererek, "Şu anda hükümet vasfı gitmiş geçici hükümet pozisyonundaki AK Parti gider ayak yine birilerine bir kıyak yapma peşinde" dedi.

Kayak merkezinin bulunduğu Kartalkaya kayak merkezi ile Bolu'ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan Karacasu Termal Turizm Merkezi arasında kalan çam ormanları ve yeşil alanların bulunduğu 51 bin 450 hektarlık alan, Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 'Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' ilan edildi.

“BİRİLERİNE BİR KIYAK YAPMA PEŞİNDE”

Yeşil alanların imara açılmasını AK Parti'nin giderayak birilerine peşkeş çekmesi olarak nitelendirerek tepki gösteren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Çok enteresan bir gelişme. Bundan 6-7 ay önce MÜSİAD Başkanı, hükümete yakınlığıyla bilinen iş adamlarının derneğinin başkanı bu bölgede bir keşif yapmıştı. Öyle anlaşılıyor ki bu karar da bu keşiften sonra çıktı. 'Biz burayı istiyoruz, burayla ilgili böyle bir karar çıkartacaksınız' dedi. Şu anda hükümet vasfı gitmiş geçici hükümet pozisyonundaki AK Parti'de giderayak yine birilerine bir kıyak yapma peşinde. Biz Bolu'da doğa turizminin geliştirilmesine karşı değiliz, yıllardır bunu savunuyoruz. Ama bu kişiye özel değil planlanarak ve programlanarak ve gerçekten doğanın tahrip edilmeyeceği şekilde bir düzenleme istedik. 51 bin hektarlık alanı turizm gelişim bölgesi ilan ediyorsunuz, teşvik bölgesi ilan ediyorsunuz. Peki burada kaç bin tane ağaç telef olacak? Bu konuyla ilgili yeterince araştırma yaptınız mı? Çevre düzeni konusunda ne kadar çalışma yaptınız? Bunların hiç biri ortada yok. Önümüzdeki hafta arkadaşlarla beraber o bölgeye giderek incelemelerde bulunacağız. İlgili bakanlıklara giderek konuyla ilgili de ayrıntılı bilgi isteyeceğim. Burayla ilgili tüm değerlendirmelerimizi yerinde yapacağız. Karşı çıkmamız gerekiyorsa da sonuna kadar karşı çıkacağız. Öyle giderayak peşkeş yok" dedi.

TÜRKİYE'Yİ MÜSİAD BAŞKANI MI YÖNETİYOR

Bölgeye büyük otellerin yapılmasının orman örtüsünü yok edeceğini savunan Özcan, Burada neye göre bu izinin verildiği belli değil. Buraya doğayla uyumsuz büyük oteller yapmaya kalkarsanız, taş yığınları yapmaya kalkarsanız o bölgedeki orman örtüsünü mahvetmiş olursunuz. Bolu'nun geleceği oralar. Orası insanların Ankara'da 1.5 saatte İstanbul'dan 2.5 saatte ulaşabilecekleri muhteşem bir yer. Türkiye'de örneği olmayan bir yer. Biz elbette Bolu'nun doğasından ve yaylasından faydalanalım diyoruz ama bunu yaparken de birilerine peşkeş çekmeyelim, kişiye göre işlem yapmayalım. Doğamızı tahrip etmeyelim ettirmeyelim. Yurt dışında bu işler yapılırken uzun yıllar kafa yoruluyor. Burada MÜSİAD Başkanı geliyor elini kolunu sallaya sallaya eli cebinde burada dolaşıyor 'Ben burayı beğendim gidin hükümete söyleyin bana burayı tahsis etsin, şöyle de bir karar çıkarsın' diyor. Böyle olur mu burası Muz Cumhuriyeti mi? Türkiye'yi MÜSİAD Başkanı mı yönetiyor?" ifadelerini kullandı.