CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TRT'nin beni tanımladığı anlamda ulusalcı değilim. Ben Türk milliyetçisiyim. Bunu belirtmeliyim. Ben Türk milliyetçisiyim demekten imtina etmem” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin Kurban Bayramı Gazetesi'ne konuşan CHP Bolu Milletvekili ve 1'nci sıra adayı Tanju Özcan, İkinci sıra adayımız Burak Cop geçmişte Bolu'da siyaset yapmış değil. Genç bir arkadaşımız. Elbette eksiklikleri olabilir. Bazı yanlış söylemleri de geçmişte olmuş olabilir. Oturup konuşacağız bunları. Herkes parti programına uygun söylem içerisinde olmak zorunda. Ben ya da bir başkası aykırı söylem içerisinde bulunamaz. İnsanlar kendilerini dilediği gibi tanımlayabilir ama CHP adayı olan kimse kendisini nasıl tanımlarsa tanımlasın sonuçta parti politikaları ve söylemlerine uygun hareket edecektir.”

ULUSALCI DEĞİLİM, TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM

“TRT'nin beni tanımladığı anlamda ulusalcı değilim. Ben Türk milliyetçisiyim. Bunu belirtmeliyim. Ben Türk milliyetçisiyim demekten imtina etmem. TRT bize ulusalcı diye bir isim taktı. Ulusalcı demek, ulus devletten yana olmaksa, Türk milleti bizim üst kimliğimiz demekse, üniter devletten yana olmaksa, terör örgütüne terörist demekse, terörün başına terörist başı demekse, bu anlamda kullanılıyorsa, yapılan tanımlamalara itirazım yok.” Haber Merkezi