Yaşar Taşkıran'ın rüşvet suçlamasıyla tutuklanmasının ardından Bolu'da yine 18'inci madde konuşulur oldu. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'da, Bolu Belediyesi'nin 18'inci madde uygulamalarına değinerek, konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'a şikayet dilekçesi yazmak zorunda kaldığını ve bu şikayet üzerine Başbakan'ın Bolu Belediyesi'ne müfettiş gönderdiğini söyledi. Özcan, Başbakan'a teşekkür de etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Özcan'ın gündeminde Bolu Belediyesi'nin 18'inci madde uygulamaları vardı.
Geçen hafta Yaşar Taşkıran'ın tutuklanması ile sonuçlanan 18'inci madde uygulamasının basit bir konu olmadığına dikkat çeken Özcan, Bolu Belediyesi'nin kanunu uygulamadaki amacının şehri güzelleştirmek olmadığını söyledi. Özcan, Geçen hafta Bolu'da hiç de hoş olmayan ve Bolu'nun adını da son derece olumsuz bir şekilde ulusal basına ve Türkiye gündemine taşıyan bir konu oldu. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üzerinde önemle durduğumuz bir konu vardı. Özellikle Alaaddin Yılmaz döneminde yaygınlaşan 18'inci madde konularını dikkatle takip ediyorduk. 18'inci madde konusu basit bir konu değil. Bu konu Bolu'da son 10 yıl itibarı ile belki de 20 bine yakın vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren bir konu. Bu madde, İmar Kanununun 18'inci maddesine göre arsa ve arazi düzenlemesi demek. Bu belediyelere verilmiş bir yetki. Ama kanun bir yetkiyi verirken, git birilerine rant sağla diye vermemiş. Bu yetkiyi, şehri güzelleştir, tapu ile ilgili itirafları gider. Mümkün olduğu kadar müşterek mülkiyetten müstakil mülkiyete dön düşüncesiyle bu yetkiyi vermiş. Ancak mevcut belediye başkanımız döneminde bu kriterlerin hiç birine uyulmamış. 18'inci madde uygulamaları kamunun yararına değil, birilerinin yararına olmak üzere planlanmış. Belediye vatandaşın yerinin %40'ı benimdir mantığıyla hareket etmiş. Burada amaç maalesef şehri güzelleştirmek olmamış. Biz bu konuyu uzunca süredir gündeme getiriyoruz, zaman zaman yargıya müracaat ediyoruz, yargıda bu güne kadar her müracaatı belediye aleyhine sonuçlandırdı. Sayın belediye başkanı ve belediye yönetimi bu mahkeme kararlarından ders alıp uygulamalarını düzelteceği yerde, tam tersi sanki ortada mahkeme kararları yokmuş gibi bu işlemlere aynen devam etmişti” diye konuştu.
Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'a şikayet dilekçesi yazmak zorunda kaldığını belirten Özcan, şikayet üzerine Başbakan'ın Bolu Belediyesi'ne müfettiş gönderdiğini anlatarak, Başbakan'a teşekkür de etti. Özcan şöyle konuştu; Artık son noktada bıçak kemiğe dayanınca ben bu konuyu Sayın Başbakana şikayet yoluyla gündeme getirdim. Eski bir belediyecisiniz, Bolu'da artık bıçak kemiğe dayandığı için bu şikayet dilekçesini size yazıyorum dedim. Bolu'daki 18'inci madde uygulamalarından son derece kötü kokular geliyor. Lütfen güvenilir, dürüst müfettişleri görevlendirerek, Bolu'da kendi belediye başkanızı döneminde yapılan 18'inci madde uygulamalarını inceletin. Eğer burada haksız uygulamalar varsa da bunların iptal edilmesini sağlayın dedim. Ben burada Sayın Başbakana teşekkür ediyorum. Bizim bu dilekçemizi aldı Sayın Başbakan, derhal işleme koydu ve belediyeye müfettiş gönderdi. Yaklaşık 3 haftadır Bolu Belediyesinde devam eden bir inceleme var. Ancak bu inceleme devam ederken, üzüntü verici olay gerçekleşti. Olayın içeriğine girmiyorum, soruşturma halen devam ettiği için. Biz tutuklanan eski imar müdürü en son görevi de belediye başkanının baş danışmanı olan şahsın tutuklanmasından, hapse atılmasından memnun olan insanlarda değiliz. Biz burada sorumlu ana muhalefet partisi anlayışından hareketle bu olay sebebiyle mağdur olan insanlar varsa bu insanların hakkını aramak için bu girişim