CHP Bolu Milletvekili ve 1. sıra adayı Tanju Özcan, 7 Haziran seçimlerinde iktidara gelmeleri durumunda, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinin faizlerini sileceklerini yeniledi. Özcan, seçim çalışmaları kapsamında Karamanlı Mahallesi, Konuralp Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret etti.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, her gittiği yerde en çok ilgi çeken projelerinin emeklilere her kurban ve ramazan bayramlarında verecekleri ikramiye olduğunu belirterek, Diğer ilgi çeken projemiz de faizlerin silinmesi. Her yerde kredi kartının asgarisini dahi ödeyemeyen yurttaşlarımız, ‘Gerçekten borçların faizleri silinecek mi diye?' soruyorlar. Bizim vaadlerimizi hepsi gerçekleşecek. Bundan adınız gibi emin olun. Borcu olan CHP'ye oy versin” dedi.

BANKALAR, TEFECİLERİ GEÇTİ

Bankaların, kredi kartları ve tüketici kredilerinden 19 milyar lira eski parayla 19 katrilyon, alacaklı olduğunu söyleyen Özcan, vatandaşın bu faizleri ödemeyecek durumda olduğunu kaydetti. Özcan, Kimse kusura bakmasın ama bankalar tefecileri geçmiş durumda. Borcuna faiz üstüne faiz binen vatandaş ne yapacağını şaşırmış, çaresizlik içinde kıvranıyor. Çoğu kişiye hapis cezası geldi. Biz bu faizin en az yüzde 80'ini sileceğiz” diye konuştu.

YUMURTA DAR GELİRLİNİN OLACAK

Organize sanayide bulunan Bal Orman Fabrikası'nda çalışan işçileri de ziyaret eden Özcan, öğle yemeğini de işçilerle birlikte yedi. Özcan, asgari ücretin 1500 TL olmasının olağanüstü bir şey olmadığını vurguladı. Özcan, Asgari ücretliye bu zam verilebilir. AKP'liler de biliyor, bunun kaynağı var. Fakat onlar bu kaynağı işçiye kullanmak yerine, yandaşa akıtıyorlar. Her yerde söylüyorum. AKP yemi işçiden, köylüden, esnaftan yani dar gelirliden yiyor, yumurtayı zengine yumurtluyor. Fakat CHP iktidarında yumurta, dar gelirlinin olacak” diye konuştu. Özcan ve partililer, çalışmalarına ev ziyaretleri yaparak devam ettiler. Haber Merkezi