CHP Bolu Milletvekili Adayı Tanju Özcan, ekonomik vaatleri için kullanılacak olan kaynağın fakirden alınan vergiler olduğunu söyledi. Zengini daha da zengin yapan paylaşımların İktidarları döneminde el değiştireceğini belirten Özcan, Biz emekliyle köylüyle işçiyle dar gelirliyle yoksulla paylaşacağız bu kaynakları. Zenginler bize oy vermeyebilir. Biz zengine CHP iktidarında daha zengin olacaksınız demiyoruz ki. Bu durumda bu vaatler zenginin huzurunu kaçırabilir” dedi.

CHP Bolu Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Tanju Özcan Köroğlu TV Ana Haber Bülteni'nin canlı yayın konuğu oldu. İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nin Merkez Ünitesi hakkında bulunulan iddialar hakkında konuşan Özcan, AKP gidecek ama bu hastane kalacak” dedi.

“AKP GİDECEK BU HASTANE KALACAK”

“AKP'nin bu hastaneyle bir sorunu var. İktidara geldikleri günden bu yana burayı kapatmaya çalışıyorlar. Nedir dert bilmiyorum. İzzet Baysal isminden mi rahatsız oluyorlar, başka bir şey mi var, hastanenin olduğu yerde bir rant hesapları mı var? Bilemiyorum ama bu hastaneyi kapatmak istiyorlar. 2006'da da AKP bu hastaneyi kapatma kararı vermişti. CHP olarak biz 20 bin imza topladık. Geri adım atmak zorunda kaldılar. Ama Rusların sıcak denizlere inme arzusu gibi kafalarından bu hastaneyi kapatıp orayı farklı bir şekilde değerlendirme belki birilerine rant kapısı açma, peşkeş çekme düşünceleri var. O gün bu eylem yapılınca tabi seçime bir ay var, baktılar papuç pahalı geri adım atıp ‘Yok canım kapatmıyoruz' dediler. Nereden çıktı bu? Hastanenin içi boşaltıldı. Bütün poliklinikler gitti, acili gitti. Hastanede birim kalmadı ki. Son bir darbe yapma üzereler. Oradaki personeli de sağ sola görevlendirdiler. Biz de vatandaşımıza sahip çıktık, bu hastaneyi kapattırmayız dedik. Bu hastaneyi kapattırmayacağız. AKP gidecek bu hastane kalacak”

Sarı'nın koalisyon hükümeti olması halinde verilen vaatlerin yine yapılıp yapılmayacağı sorusuna Özcan, Her parti tek başına iktidar olmak ister. Biz de bu hedefi koyduk, inşallah da olacağız. Ama velev ki seçmen koalisyon dedi. Buna kimsenin bir şey diyecek hali var mı? Baktığınızda seçim beyannamemizi görüp taklitler olduğunu görüyoruz. Bizim seçim beyannamemizin tutulduğunu gösterir bu” dedi.

“TAŞERON SİSTEMİ APTALCA BİR SİSTEM”

Özcan, Aptalca bir sistem bu. Patronunu tanıyan bir taşeron işçisi yok. Biz işvereni aradan kaldıracağız, onun karını işçiye vereceğiz. Asgari ücreti de bin 500 TL yapacağız. Emeklinin de en düşük maaşını bin 500 TL yapacağız ve yılda iki kez ikramiye alacaksın diyoruz. Biz bu bin 500 TL'ye niye takıldık biliyor musunuz? TÜİK'e göre Türkiye'de açlık sınırı bin 500 TL. Bakın yoksulluk değil, o daha yüksek, açlık sınırı diyoruz. Asgari ücret bu yüzden bin 500 TL. Olacak, olmalı. Emeklinin en düşük maaşı bu yüzden bin 500 TL olmalı. Siz dalga geçer gibi vatandaşınıza açlık sınırı altında bir geliri nasıl reva görüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“VAATLERİMİZ TOPLUMUN YARASINA PARMAK BASIYOR”

Özcan, Vaatlerimiz toplumun yarasına parmak basıyor. Vatandaş bizi eleştirirdi daha önce. Ne yapacağımızı söylemediğimizi söylerlerdi. Biz artık iktidarın bölücülerle görüştüğünü söylemiyoruz biliyorlar zaten. Biz ekonomiyi düzelteceğiz, piyasayı canlandıracağız, üreten bir ekonomiye geçeceğiz diyoruz. Köylü vatandaşımız o kadar zor durumda ki. Biz hükümet gibi gemi sahiplerine yatı olanlara vergisiz mazot vermeyeceğiz. Onlar 1.5 TL'den alıyorlar. Sen 4 TL'den alıyorsun. Traktörü ile ucuz mazot alan köylü İstanbul'a, Ankara'ya gider mi? Traktörüyle tarla sürer. Ormana gidecek bununla” dedi.

ZENGİNİN HUZURU KAÇACAK”

Özcan, Bu vaatlerimiz en çok küçük esnafı heyecanlandırdı. Türkiye'nin en zenginleri GSMH'nın yüzde 55'ine sahip Yüzde 1'lik kesim. Geri kalan yüzde 99 yüzde 45'ine sahip. Yani şuanda Türkiye'deki en zengininin Bolu'daki kasaba, Mengen'deki manava, Göynük'teki marangoza hiçbir faydası yok. Çünkü bunların paraları repoda duruyor, faizde duruyor, hazine bonolarında duruyor. Biz diyoruz ki emekliye biraz para verelim de bir kez kasaba gidebiliyorsa iki sefer gidebilsin. Kasap emekliden kazandığıyla manadan alışveriş yapsın. Bunun için kaynak elbette var. Şuan sadece aldığımız nefesten devlet vergi almıyor. Bunun dışında devletin eli zaten cebimizde. Kaynak sıkıntısı yok bu yüzden. AKP ile kavgamız şu. Bunlar kaynakları zenginlerle paylaşıyorlar. Bunlar iktidara geldiğinde o en zengin yüzde 1'lik grup, 34 TL'nin sahibiydi şimdi aynı grup 55 TL'nin sahibi. Yani zengin daha zengin olmuş hükümet zenginle paylaşmış bu kaynakları. Biz de diyoruz ki biz emekliyle köylüyle işçiyle dar gelirliyle yoksulla paylaşacağız bu kaynakları. Zenginler bize oy vermeyebilir. Biz zengine CHP iktidarında daha zengin olacaksınız demiyoruz ki. Bu durumda bu vaatler zenginin huzurunu kaçırabilir. Şimdiye kadar bazılar sadece kazanmaya alışmış, paylaşmaya alışmamış. Sözüm tabi helalinden kazanan zengin vatandaşa değil. Biz sermaye düşmanı değiliz. Helal yollardan para kazanmaya da karşı değiliz. Kazanılan paranın hakça bölüşülmesinden yanayız” AK partili Vekil ve 1. Sıra Adayı Ali Ercoşkun'un Bolu'dan seçimlerde yüzde 65-66 oranında oy beklediğini söylemesine ise Özcan, Ali Bey inanmadığı şeyleri söylemesin” diye cevap verdi. Ali Bey'i severim ben. Ali Bey inanmadığı şeyleri söylemesin boşuna yani. Yarın bu sandık açılacak. Ali Bey'e ‘Sen 1. Sıra adayısın. 3-0 yapacağız' gibi buna dönük beyanlarda bulun falan diyorlar. Ali Bey de bunun gereğini yapıyor. Ama ne Ali Bey inanıyor buna ne de sokaktaki vatandaş. Ali Bey'in seçilme oranı yüksek. Ben de onu görüyorum ama Fehmi Bey için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu sefer sanıyorum 2. Milletvekilliğine biz daha yakınız” diye konuştu. Haber Merkezi