Vali Zahteroğulları'nın Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak'ın oyuncağı olmadığı için Koçak tarafından tayininin çıkarıldığını söyleyen CHP'li Özcan, AK Parti'nin Vekil, Belediye Başkanı ve teşkilat yöneticilerine seslendi. Özcan, Ahmet Koçak'a niye yedirttiniz bu Valiyi? Yazıklar olsun. Bu şehri memur Ahmet Koçak yönetiyor. Ahmet Koçak yönetecekse siz ne iş yapıyorsunuz iktidar yetkilileri olarak? Biz bundan sonra o halde siyasi muhatap olarak Ahmet Koçak'ı alalım” diye konuştu.

CHP'li Özcan Ankara Merkez'e çekilen Vali Zahteroğulları'nın çizdiği çalışkan ve tarafsız profilden bazı AKP çevrelerinin rahatsız olduğunu söyleyerek, Açık söyleyeyim benim asıl paralel yapı olarak adlandırdığım Memur-Sen Konfederasyonu'nun o sapsarı sendikanın temsilcilerinin oyuncağı olmadı. Yapması gerekeni yaptı. Bunun bedelini de ödedi” dedi.

Özcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“ASIL PARARLEL YAPI MEMUR-SEN”

“Sayın Vali'nin apar topar görevden alınmasını şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladım. Sayın Vali alışılagelmiş bir Vali değildi. Sayın Vali düzgün, çalışkan bir adamdı. Bolu halkı da bir yıl içerisinde kendisini benimsedi, bağrına bastı. Ama öyle anlaşılıyor ki Sayın Vali iki büyük hata yapmış. Birincisi çalışkan Vali olmanın bedelini ödedi. Öyle görünüyor ki AKP çevreleri bundan rahatsız olmuş bazıları. İkincisi Sayın Vali tarafsız bir vali profili çizdi. Açık söyleyeyim benim asıl paralel yapı olarak adlandırdığım Memur-Sen Konfederasyonu'nun o sapsarı sendikanın temsilcilerinin oyuncağı olmadı. Yapması gerekeni yaptı. Bunun bedelini de ödedi.

“BOLU'YU VALİLERİN YÖNETMESİNE İZİN VERMİYORLAR”

Bolu'yu valilerin yönetmesine izin vermiyorlar. Bolu'yu Ahmet Koçak isimli Memur-Sen İl Temsilcisi yönetiyor. Bunu görmüyor mu AKP'nin yetkilileri? Vali'ye tayin yaptırmaya kalkıyor, il müdürlerine talimat veriyor. Ben soruyorum burada, Bolu'nun AKP'li milletvekilleri Yav siz ne iş yaparsınız arkadaş? Sizin döneminizde atanan ve son derece çalışkan olan bir valiye sahip çıkamadınız, Memur-Sen İl Temsilcisi'ne yedirttiniz Vali'yi.

“NEREDE AKP YÖNETİCİLERİ?”

Alaaddin Yılmaz'a soruyorum. ‘Bolu siyasetinde ben söz sahibiyim' diyorsun. Senin de uyumlu çalıştığın bir valiydi. Ne oldu şimdi? Ahmet Koçak'a niye yedirttiniz bu valiyi? Yazıklar olsun. Bu şehri memur Ahmet Koçak yönetiyor. Ahmet Koçak yönetecekse siz ne iş yapıyorsunuz iktidar yetkilileri olarak? Biz bundan sonra o halde siyasi muhatap olarak Ahmet Koçak'ı alalım. Eğer siz iktidar partisi yetkilileri bizi diyemeyeceksiniz. Böyle bir şey olmaz, çok üzüldüm.

“HALA BİR EVİ DAHİ YOK”

Sayın Vali'yi de aradım, üzüntümü belirttim. Allah yolunu açık etsin. İnşallah hak ettiği yerlere de gelir. Çünkü çalışkan ve iyi niyetli bir insan. Nereye gideceksiniz şimdi diye sordum. ‘Valla Tanju Bey, Ankara'ya tayinim çıktı, bu yaşıma geldim eşim de çalışıyor ama daha bir ev edinemedik' dedi. O yüzden Ankara'ya geleceğim, kiralık bir ev bakacağım. Ona da üzüldüm. Yani bu kadar yıllık valilik yapmış, önemli görevlerde bulunmuş bir insan hala bir evi yok. Türkiye'de hala düzgün bürokratların kaldığını görmek açısından iyi bir örnek” Haber Merkezi