Tavşanlı maçında talihsiz bir penaltı golüyle 2 puanı kaybetmiştik. Kaybettiğimiz puanları telafi etmek için gittiğimiz Göztepe maçında neler yaptık, neler yapmadık!
Hafta içi yapılan Damlat transferi Göztepe maçını daha meraklı hale getirdi. Takımımızın geçen haftadan farklı olarak Cafer'in yerine Cihan'la başlamamız 4.2.3.1 gözükmesine rağmen Ali, özellikle santrafor gibi oynadı.
Önce şunu kamuoyuna hatırlatalım; Teknik Direktörümüz Oğuz Çetin ne oynarsa oynasın, tipik çizgi oyuncusuyla oynamayacak veya sadece bir oyuncu olacak veya olmayacak.
Agbetu'yu istemedi, Emre Kılınç'ı oynatmıyor, Aziz'i kısmen oynatırken ara ara sakatlığı devam ediyor. Boluspor oyun olarak, ters kanat oyuncusunun orta saha özellikli olmasını istiyor. Daha çok ileriye gelip pas trafiğine girecek oyuncular gibi; Ali, Cihan ve Damlat.
Oğuz hocanın şuanda Serhat hocadan artısı, oyunu geniş tutmuyor! Blokları enine ve boyuna çok iyi kapatarak beraber oynatmayı becerdi. Takımımızın attığı goller daha çok rakiplerin bireysel hatalarından. Bu da Oğuz hocanın ve takımımızın futbol şansı diye biliriz.
Takım olarak içeride dışarıda aynı futbolu oynuyoruz. Garanti bloklar açısı boşluk vermeden, pas yaparak topun bizde kalmasını sağlıyor. İçeride de bekleri oyuna sokarak, hücum yapmaya çalışıyoruz.
Ama biz bu oyuna alternatif varyasyonlar ve taktikler geliştiremezsek, bir gün rakibin öne geçtiği maçı çevirmek de zorlanırız.
Ayrıca hocam Eser, Cemil, Cafer, Gencer'in kredileri az veya yokmuş gibi davranmamamız lazım. Cihan, Serdar ve İskender ısrarları takım içinde kısa vadede iyi gibi görünse de, uzun vadede diğer oyuncularımızın devre dışı kalması takımımızın aleyhine dönmemesi gerekir.
Gerçi hocam sizin tecrübeniz bunlara yeterli ama yinede hatırlatmak da fayda var diye düşünüyorum.
Herkese iyi haftalar dileyerek, futbol şansımızın devam etmesini bunu da iyi futbolla sürdürmemiz gerektiğini belirtmek isterim.
Bolusporumuza, Samsunspor maçında başarılar dilerim.