Her gün binlerce aracın park ettiği, Belediye Meydanı, Yukarı Çarşı ve Pazaryerini birleştiren Kültürpark otoparkında ihaleyi alan firma otopark ücretlerini almaya başladı.

50 bin metrekare alana sahip KültürparkAVM'de yer olan otopark artık ücretli. Betonarme kaset kalıp uygulanarak 1500 araç kapasiteli olan 5 katlı otoparkın ihalesini Bolu Belediye Spor Kulübü almıştı.

Bolu Belediyesi tarafından Kültür Park ve Yer altı Katlı Otopark projesi kapsamında hayata geçirilen bin araçlık ücretsiz otopark ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte artık ücretli. Kültürpark Otoparkın işletmesini alan Bolu Belediye Spor Kulübünün ücret tarifesinde 1 saat park edenden 2 lira alınırken, gün boyu park edecek araçtan 7 lira alınıyor. Yine tarifede aylık üyelik 100 lira iken 3 aylık üyelik için 270 lira talep ediliyor.

Her gün binlerce aracın park ettiği otoparkta, ödeme noktalarına ulaşmada ki zorluktan şikayet eden sürücüler böyle bir sistem görmediklerini ifade etti. Sadece birinci katta ve 6 katta olan ödeme noktaları vatandaşı sıkıntıya sokuyor.

Haber Merkezi