Şehir şehir, ülke ülke gezip seminerler veriyor; otizmli olmanın ne demek olduğunu, otizmli yaşamı anlatıyor. Birsen Başar bu kez Bolu'da otizmi anlattı. Başar; bir otizmliyi anlamanın, normal insanları anlamaktan çok daha kolay olduğunu söyledi.

Hollanda'da yaşayan otizm hastası Birsen Başar, otizmlilerin anlaşılması ve duyarlılığın arttırılması için kendi yaşamı üzerinden otizmi anlatıyor. Başar bu kez Bolu'da, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde otizmle yaşamayı anlattı. Bolu Bağışçılar Vakfı'nın desteği ile seminerini vermek üzere Bolu'ya gelen Birsen Başar'ı sahneye çıkmadan önce Vakfın Genel Sekreteri Öznur Akkaya anlattı. Akkaya, Bağışçılar Vakfı'nın Bolu için önem taşıyan her projeyi desteklediğini söyleyerek, Başar'ın anlatacaklarına dikkat çekti.

İnternet üzerinden yaptığı organizasyonla şehir şehir, ülke ülke dolaşıp seminerler veren Birsen Başar sahnede stand-up edasıyla otizmi anlattı. Kendisini dinlemeye gelenlerle iletişim kurarak yaşamını anlatan Başar, stand-up edasıyla verdiği seminerinde esprileriyle katılımcılardan bol bol alkış almayı başardı. Birsen Başar seminerinde otizmin anlamını, çeşitlerini, tedavisi olup olmadığını anlatırken, kendisine otizmli olduğu söylediğinde bunu kabullenemediğini ifade etti. Necip fazıl Kültür Merkezi'nde verilen otizmle yaşamak konulu seminere Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Bolu Bağışçılar Vakfı'nın yönetim üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Haber Merkezi