Emine Mehmet Baysal Eğitim Uygulama Okulu Nisan Otizm Farkındalık Ayı olması nedeni ile Otizme farkındalık çekmek için Otizmli çocuklar ile birlikte Belediye önünden Valilik önüne kadar yürüdüler.
Haber: Emrah ÖGET

Otizmle ilgili farkındalık ve duyarlılık sağlamak için otizmli çocuklar ellerinde Beni Kusursuzca Sevin”, Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır”, Otizmli Olmak Bir Seçim Değildir” yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüşe katılan görevliler Otizmli bireyler keşfedilmesi gereken sosyal bir sorumluluktur” yazılı broşür dağıttılar. Broşürde ayrıca otizmli bireyler ile ilgili farkındalık sağlayacak bilgiler yer aldı:

“Farkında mısınız?”
“Her 110 çocuktan biri otistik özellikler göstermektedir. Otistik bireylerin %70'inde zeka geriliği görülmektedir. %30'u normal ve bu %30'luk dilimin %10'u üstün zekaya sahiptir.”

“Otizm Bir Hastalık Değildir”

“Eğer çocuğunuz: Başkalarıyla göz teması kuramıyorsa, seslendiğinizde umursamıyorsa, TV'deki reklamlara ve dönen nesnelere karşı takıntıları varsa, sallanmak, etrafında dönmek, el çırpmak gibi hareketleri varsa, sosyal iletişimden uzaksa, konuşmuyorsa, konuşmayı kestiyse, anlamsız tekrarlar yapıyorsa sizin de çocuğunuzda otizm olabilir.”