Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ‘Dünya Otizm Haftası' etkinlikleri kapsamında ilimizde bulunan otistik çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen buluşmaya Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ak Parti İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, otistik çocuklar ve aileleri katıldı.
Otistik çocukları temsilen iki annenin açılış konuşmasıyla başlayan programda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da bir konuşma yaparak, Artık günümüzde gelinen nokta itibarıyla ilgi ve özel eğitimle otistik çocuklarımızı toplumumuza kazandırabiliriz. Otistik çocuğu olan ailelerin en büyük kaygısı ben öldüğümde geride kalan bu çocuğa kim bakacak? Ama günümüzde bu tür endişelere gerek yok. Çünkü devletimiz bakıma ihtiyacı olan bu tür çocuklarımızı koruma altına alarak bağrına basıyor. Önceden 18 yaşına kadar devlet gözetiminde tutuluyor, sonrasında ise kaderine terk ediliyordu. Ama şu an itibarıyla alınan kararlar neticesinde bu çocuklarımız ölünceye kadar devletin himayesinde olacak şekilde sistemler kurulmuş durumda. Yakın gelecekte ilimizde de bu tür problemi olan çocuklarımızı emanet edecek yerlerimizde oluşacak. Allah nasip ederse bu işlerden sorumlu bakanımız da yakın gelecekte ilimize gelecek. Eğer yaşadığınız sıkıntı ve karşılaştığınız problemlerinizi bize iletirseniz bakanımızla bunları da görüşmüş oluruz diyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından programa katılan otistik çocuklara çeşitli hediyeler ve oyuncaklar dağıtıldı.
Hediyelerini Başkan Yılmaz'ın elinden alan çocukların mutlulukları yüzlerine yansırken, otistik çocukları ile birlikte programa katılan aileler de Başkan Yılmaz'a böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkürlerini sundular.
Hediye dağıtımının ardından ise palyaço ve müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynayan çocuklar doyasıya eğlendiler.