Vali İbrahim Özçimen, Bolu'da faaliyette bulunan otellerin tamamı yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermekte” dedi.
Özçimen, yaptığı açıklamada, TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli hem ulaşım hem de turizm anlamında Bolu'ya büyük katkı sağladığını söyledi.
Tüneli açılmadan önce sürücülerin D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimi korkulu rüyası haline geldiğini söyleyen Özçimen, ''Bolu Dağı sürücüler için eskiden çileli bir dağdı. Ben de 1990 yılında Bolu Dağı'ndan geçerken lastiklerimi yaktığımı bilirim. Bolu Dağı'ndan Düzce istikametine doğru inerken 4 lastiğimin yandı. O dönemde önünde seyreden kamyonun ardına takılıyorsunuz ve sürekli firen yaparak gitmek zorunda kalıyordunuz. Firen ayarlarınız çok iyi değilse lastikler yanıyordu. Bolu Dağı'na çıkmak ayrı, inmek ayrı bir dertti. Saatler süren çileli bir yolculuktu'' diye konuştu.
TEM Otoyolu'nun Bolu'ya gelmek isteyenler için büyük bir katkısı olduğunu dile getiren Özçimen, ''Bolu'ya gelecek olanlar daha hızlı ve rahat bir şekilde Bolu'ya gelebiliyor. Bolu Dağı bölgesine büyük bir otelin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Otelin açılmasıyla birlikte bölge daha da hareketli olacak'' ifadesini kullandı.
Vali Özçimen, Bolu'da faaliyette bulunan otellerin tamamının yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini anlatarak, ''Bolu'nun turizm anlamında geri kaldığını düşünmek doğru değil. Günümüzde daha çok insan turizme katılıyor. İnsanlar kabuklarını kırıyorlar. Zenginlik arttıkça, turizmde artıyor'' dedi.
Özçimen, 2012 yılında Abant'ta 500 bin, Gölcük'e 200 bin ve Yedigöller'e 50 bin turistin geldiğini vurgulayarak, Yedigöller'in yolunun yapılmasıyla gelen turistin 200 binlere ulaşacağını ifade etti.