19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Atatürk Orman Parkı'nda oryantiring turnuvası düzenlendi. Turnuvada başarılı olanlara kupaları törenle verildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ‘19 Mayıs Kupası' Turnuvası'nda yarışmacılar Atatürk Orman Parkı'nda galip gelebilmek için birbirleriyle mücadele etti.

Bolu Oryantiring İl Temsilcisi Mustafa Kuş yarışma hakkında bilgiler verdi. Kuş, Bugün 19 Mayıs Kupası adı altında resmi törenler içerisinde bulunan bir kupamız var oryantiring ile ilgili. Oryantiring sporu koşarak, bisikletle, kayakla yapılabilen değişik dallarda yapılan bir spor. Bu sporda kullanılan temel şey haritadır. Harita pusula yardımıyla sporcularımız yönünü buluyor. Harita üzerinde numaralar var, her yaş kategorisinin kendi özel haritası var. Bu haritayı alıyor kendi yaş gurupları çıkış zamanı geldiği zaman üzerindeki hedefleri sırasıyla takip edip en kısa sürede bitirip bizim bitiriş noktasına gelmesi gerekiyor sporcunun. Eğer doğru geldiyse sıralamaya giriyor. Sıralamaya girdiyse de otomatikman işte madalya, kupa gibi ödüllerle biz bunları değerlendiriyoruz. Oryantiringte şöyle bir şey var. Şimdi 10 yaş kategorisini örnek alırsak, herkesin elinde aynı harita var ama şöyle bir fark yaratır insanlar birbirleri arasında biz hedefleri koyarken bir hedefe gitmenin 3-4 değişik yolunu sunuyoruz. Sporcu giderken burada en iyi yolu seçmek zorunda. Aynı bir navigasyon gibi düşünün. En iyi ve en kısa yolu bitirecek ki rakiplerine fark atıp en iyi şekilde bitirmesi gerekiyor” dedi.

“BOLU HER TÜRLÜ SPORUN KAMP MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Turnuva bitiminde ödül töreni düzenlendi. Başarılı yarışmacılara madalyaları Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından verildi. Yılmaz burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bolu doğal coğrafi olarak her türlü sporun kamp merkezi haline gelecek. Allah öyle bir doğa vermiş ki bize her türlü sporun alt yapısı için çok muazzam yerlerimiz var. Şuan oryantiring ile ilgili çalışmaları değerlendiren, Ankara'dan gelen Federasyon yetkilileri de Bolu'yu çok beğendiler. Tabi zaten Allah özenle yaratmış. Yaratılanlar da yaratanın yaptığı bu güzellikleri sevmek durumunda kalıyor ve burayı tercih ediyorlar. Bizde her spor branşının Bolu'da daha güçlenerek devam etmesi için bütün gücümüzle onlara destek vermeyi onlara söylüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde her çalışma abartılarak büyüyerek gelişecektir diye düşünüyoruz.” Haber Merkezi