İl Millî Eğitim Müdürlüğü ortaöğretim öğrencilerini uyum programına alıyor. Bunun için pilot okul olarak belirlenen Merkez ve Gerede'deki bazı okulların öğrencileri 10 Eylül günü okullarında olacaklar.

Yapılan duyuruya göre uygulama ilk olarak Merkez ilçe ve Gerede'de yürürlüğe girecek. Uygulamanın amacı, ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayan 9. Sınıf öğrencilerine, eğitim yılı başlamadan üç gün önce okulun fiziki, sosyal ve idare birimlerini, kurallarını, işleyişini tanıtmak, öğrencilerin okul ortamının ayrılmaz bir parçası olarak okula ve çevreye etkin olarak uyum sağlamalarına katkıda bulunmak. Bunun için Orta öğretime uyum programı” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığınca Bolu'da 6 okul pilot okul olarak belirlendi.

Uygulamanın başlayacağı okullar ise şöyle: Merkez ilçede pilot okul olarak belirlenen Canip Baysal Anadolu Lisesi, Bolu Anadolu lisesi, ve İzzet Baysal Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi; Gerede İlçesinde Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gerede Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve Esentepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi.

Bu okullarda öğrenim görecek olan 9. Sınıf öğrencilerine yönelik 10-12 Eylül 2014 tarihleri arasında 3 gün süreyle uyum programı uygulanacağı için belirtilen okulların 9. Sınıf öğrencileri 10 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 08:30'da okullarında olmaları gerekiyor.