IMPR Okul ve AİBÜ Orta Doğu Öğrenci Topluluğu işbirliği ile ‘Üniversite Gençliğinin Basınla Buluşması Konferansı' gerçekleştirildi. Toplantıda öğrencilerin basın alanında yaşanan gelişmeleri, dış habercilik, haber takibi, öğrencilerin basında çalışma koşulları, basının öğrencilerin dinamizminden ve etkinliklerinden yararlanması gibi birçok konu ele alınırken, basın mensuplarının ve öğrencilerin toplantıya ilgi göstermediği görüldü.
AİBÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri tarafından kurulan AİBÜ Orta Doğu Öğrenci Topluluğu tarafından İMPR Okul işbirliğinde konferans düzenlendi. IMPR Okul öğrencilerinin yanı sıra bütün öğrencilere açık olan konferansın Türkiye'de bir ilk olarak basın ile üniversite öğrencileri arasında bir link oluşturması amaçlanırken, katılımın beklenenden az olduğu görüldü.
Bir çalıştay düzeyinde organize edilen konferansın açılış konuşmasını topluluk başkanı Mehmet Cesur Keren ve başkan yardımcısı Umutcan Yüksel yaptı. Topluluğun yapısından bahseden topluluk üyeleri, Ortadoğu'nun hem dünya için hem de Türkiye için büyük önem arz ettiğini belirtirken, yaptıkları çalışmalar sonunda toplanan bilgileri paylaşmak istediklerini söylediler.
“Ortadoğu'da Toplum ve Siyaset Kongresi”
En önemli organizasyonlarının Mayıs ayında gerçekleşecek ‘Ortadoğu'da Toplum ve Siyaset' kongresi olduğunu söyleyen öğrenciler, 16-17 Mayıs 2013 tarihlerinde AİBÜ'de düzenlenecek kongre ile daha önce Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen kongrenin bir benzerine ev sahipliği yapacak. Kongrede yurdun çeşitli üniversitelerinden gelecek akademisyenler ağırlanacak. Kongrede ele alınacak konu başlıkları ise şunlar; Arap uyanışı ve Ortadoğu'da dönüşüm, Ortadoğu siyaseti, Din ve Toplum, Türkiye-Ortadoğu ilişkileri, İran, İsrail-Filistin Sorunu, Ortadoğu'nun Ekonomi Politiği.”
AİBÜ Orta Doğu Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Veysel Ayhan'da topluluğun çalışmaları hakkında bilgiler verirken, yerel ve ulusal basının öğrencilerle iş birliği yapması gerektiğine vurgu yaptı. Bolu merkezinden bütün küresel ağı kurmayı amaçladıklarını söyleyen Ayhan, bilgiyi üretmeye çalıştıklarını anlattı. Ortadoğu'da yaşanan en büyük krizlerden birinin bilgi eksikliği olduğunu söyleyen Ayhan, Oluşturduğumuz ağ ile bu giderilebilir” dedi. Ayhan, konuşmasının çoğunda üniversite ile yerel basının bir çatı altında olması gerektiğini vurgularken, yerel basından öğrencilere destek olunması için adım atması isteğinde bulundu.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Seda Şimşek'de, öğrencileri hem bilgilendirdi hem de tavsiyelerde bulundu. Yerel basında dış dünya ile ilgili haberlerin yer almadığından ve öğrencilerden de faydalanarak Ortadoğu'daki gelişmelerin yerel basında da ele alınmasından bahseden Şimşek, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.