Boluspor geçen sezon Karşıyaka'da kiralık oynayan Şanlıurfasporlu Mustafa Aşan'ı kadrosuna katmak istiyor.

PTT 1. Lig'de yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına başlayan Boluspor, İzmir temsilcisi Göztepe, Balıkesir, Alanyaspor gibi takımlarında peşinde olduğu Mustafa Aşan'ı transfer etmek için çalışmalarına başladığı iddia edildi. Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre geçen sezon Karşıyaka'da kiralık olarak forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusunu takibe alan kırmızı beyazlı yönetim, Güneydoğu ekibiyle temasa geçerek bonservis sorununu çözmeye çalışacağı öğrenildi.

31 MAÇTA OYNADI

Futbola Beşiktaş altyapısında başlayan 26 yaşındaki futbolcu Eskişehir, İnegöl ve Akhisar Belediye formaları ile Süper Lig'de mücadele etti. Geçen sezon Karşıyaka formasıyla 31 maçta forma giyen Mustafa Aşan transferinin bu hafta içinde netlik kazanması bekleniyor.

MUSTAFA AŞAN KİMDİR?

Kulüp kariyeri

Futbola Diyarbakır ekiplerinden Gençlerbirliğispor'un altyapısında başlayan Mustafa, daha sonra Beşiktaş altyapısına transfer oldu. 2006 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalasa da paf takım'da oynamaya devam etti. Oyun tecrübesi edinebilmesi için 2006-07 sezonun ara transfer döneminde o zamanın 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'a kiralandı. Burada hiçbir resmî karşılaşmada görev almadan geri döndü. 2007-08 sezonunu kiralık olarak İnegölspor'da geçirdi. İnegölspor için ilk resmî karşılaşmasına 19 Ağustos 2007 tarihinde Gaziosmanpaşaspor'a karşı oynanan 2. Lig karşılaşmasında çıktı. 2008-09 sezonunun başında Manisaspor'a transfer oldu fakat aralıksız kiralık olarak gene İnegölspor'a gönderildi. Yarım sezon burada kiralık oynadıktan sonra 1.5 sezonluğuna Akhisar Belediyespor'a kiralandı. Burada uyum sorunu çekmeden takımın önemli oyuncuları arasına girmeyi başardı. 2009-10 sezonunda takımıyla 2. Lig'i ikinci sırada tamamlayıp 1. Lig'e yükselmeyi başardı. 2010-11 sezonun başına bonservisiyle beraber Akhisar Belediyespor'a transfer edildi.

2014-15 sezonunda Karşıyaka'ya transfer oldu. (Haber Merkezi)