Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenen 2014 Futbol Turnuvasının dördüncü haftası 5 maçın oynandığı müsabakalarla tamamlandı. Özellikle en iyi üçüncü olmanın hesaplarının yapıldığı haftada, gruplardaki ilk ikiyi garantileyen takımlar adlarını çeyrek finale yazdırdı. Haftanın en önemli müsabakası ise Yığılca ve Mudurnu arasında gerçekleşti.

54 golün atıldığı müsabakalarda en farklı galibiyeti Gölyaka'yı 14-1 yenen Bolu aldı. Düzce ve Bölge Takımlarının bay geçtiği haftada, Düzce gruptaki birinciliğini devam ettirirken, Bölge Aladağ'ın yenilmesiyle çeyrek final şansını yitirdi. Turnuvada bekleneni veremeyen geçen yılın Şampiyonu Mengen hiç puan alamayarak turnuvaya veda ederken, alınan sonuçlar sonrası Aladağ ve Bölge takımları son maçlarına prestij için çıkacak.

Haftanın ilk maçında, Araştırma, Seben'i 6-2 yendi ve turnuvanda ki ilk galibiyetine de kavuşmuş oldu. Özellikle otoriteler tarafından turnuvanın favori ekiplerinden gösterilen araştırma, geçtiğimiz haftalarda arka arkaya aldığı farklı mağlubiyetlerle hayal kırıklığına uğramıştı. 4. Haftada Seben karşısında kazanmaya daha istekli görünen Araştırma, rakibi karşısında üst üste geliştirdiği ataklar sonucu bulduğu gollerle neticeye gitmeyi başardı ve maçtan 6-2 gibi net bir skorla ayrılıp en iyi üçüncü olarak çeyrek finale çıkma ümidini son haftaya taşıdı.

Turnuvada bekleneni gösteremeyen bir diğer takımda Gölyaka oldu. Haftanın ikinci maçı olan Bolu Gölyaka maçı, Bolu'nun zorlanmadan kazandığı bir maç oldu. Geçen haftaki gibi 14 gole ulaşan Bolu iki maçta attığı 28 golle turnuvanın dördüncü haftasında en fazla gol atan takım unvanına da ulaşmış oldu. Haftaya en önemli maçı olan Düzce karşısına çıkacak olan Bolu, bir maç eksiğiyle 6 puanla Düzce'nin arkasından grupta ikinci durumda.

Pazar günü programının ilk maçı, Göynük ile Aladağ arasında gerçekleşti. Çeyrek finale çıkmak için kıyasıya mücadele eden iki takım, yüksek tempoda oynanan maç sonrası oldukça yoruldu. Aladağ rakibine 3 gol atmasına rağmen kalesinde gördüğü 6 gole engel olamayarak maçı 6-3 kaybedip çeyrek final şansını kaybeden taraf oldu. Bu skor aynı zamanda Bölge Takımının çeyrek final umudunu da bitirdi. Göynük iki hafta üst üste aldığı mağlubiyetin ardından elde ettiği bu galibiyetle hem çeyrek final sevinci yaşadı hem de önümüzde ki maçlar içim moral topladı.

Gerede doludizgin, ilk iki hafta maçı olmayan Gerede, Bölge'nin ardından turnuvanın Flaş takımı Akçakoca'yı da farklı yenerek Kupanın en büyük adayı olduğunu gösterdi. Maçı baştan sona önde götüren Gerede rakibine baskı kurarak oyunu tamamen rakip kaleye yığdı, birinci yarıda yaptığı baskı sonucu elde ettiği gollerle neticeye giden Gerede, ikinci yarıda kontrollü oyunuyla kendini yormadan sonuca gitmeyi başardı. Turnuvanın sürpriz, bir o kadarda aldığı sonuçlarla Flaş takımı Akçakoca as oyuncularından yoksun çıktığı maçta beklenen oyununu gösteremedi ve maçı farklı kaybetti. Çeyrek final öncesi son maçını Bölge ile yapacak olan Akçakoca grup ikinciliğini garantileyerek finallere direk katılıp adını ilk sekize yazdırmayı hedefliyor.

Haftanın en önemi maçı Yığılca Mudurnu arasında gerçekleşti. Heyecan, hız, güç, estetik ve teknik olarak Turnuvanın şu ana kadar ki seyir zevki en yüksek maçı olan Yığılca Mudurnu maçının ilk yarısı, karşılıklı ataklarla bir Yığılca kalesinde bir Mudurnu kalesinde yüksek tempoda geçti. Mudurnu'nun iki net gol pozisyonundan yararlanamadığı ilk yarıda Yığılca, Mudurnu kalecisi Adem Uzun'u bir türlü geçemedi. Yığılca'da maçın yıldızı İlker Ayyıldız olurken Mudurnu'da kalesinde adeta devleşen Adem Uzun maçın kahramanı oldu. İlk yarısı golsüz berabere bittiği maçın ikinci yarısının hemen başında aradığı golü bulan Yığılca ilerleyen dakikalarda daha derli toplu oyun sergileyerek Mudurnu kalesinde baskı kurmaya başladı. İkinci yarının ortalarında görülen kırmızı kartla bir kişi eksik oynamaya başlayan Yığılca için sıkıntılı dakikalar baş göstermeye başladı, Belki de oyunun kader anı olan kırmızı kart sonrası birkaç dakika daha oyunu dengede tutmaya çalışan Yığılca, Mudurnu'nun atakları karşısında daha fazla direnemedi ve üst üste gelen gollerle 3-1 geriye düştü. Maçın 52. Dakikasında hakem kararlarını gerekçe gösteren Yığılca sahadan çekilerek maç Mudurnu 3-1 öndeyken hakem tarafından tatil edildi.

Bu haftanın sürpriz ikramı iki İşletme Müdürlüğünden geldi. Turnuvanın en sempatik takımı ve renkleriyle Trabzonspor görüntüsü veren Yığılca, turnuvanın dördüncü haftasında iki gün üst üste verdiği kestane ikramı herkes tarafından takdirle karşılandı.