Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Aladağ ve Bolu Orman İşletme Müdürlükleri dâhilindeki ormanlık alanlarda ve özellikle ormanlık alanlar içinden geçen Karayolları kenarında sıkça karşılaşılan çöpler için temizlik seferberliği başlatıldı.

Bölge Müdürü Yusuf Şahin tarafından öncelikli olarak takip edilen temizlik çalışmaları ormanlık alanlar ve bu alanlar içinden geçen karayolları kenarlarını kapsamakta ve Bölge Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilmekte.

Şu ana kadar Bolu-Mudurnu Karayolu ile Ağaççılar-Kürkçüler Köy yolları kenarına atılan plastik su şişeleri, cam şişeler, poşetler, kağıt parçası ve buna benzer atıkların oluşturduğu 40 adet büyük boy poşet çöp toplanarak imha edildi.

Çalışmaların ormanlık alanlarda ve ormanlık alanlar içinden geçen tüm karayollarında Eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten yetkililer, gelecek nesillere daha güzel bir doğa bırakmak için vatandaşların çevreye karşı olan sorumluluklarını bilmeleri gerektiği ve duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulundu. Haber Merkezi