Bolu Orman Bölge Müdürlüğü personellerine yönelik Aile İçi Etkili İletişim ve Çocuğun Okul Başarısını Arttırma konulu seminer Bölge Müdürlüğü Seminer Salonunda düzenlendi. Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi Üreme Sağlığı Bölge Eğitim Merkezi Başhemşiresi ve Aile Danışmanı Emine Özdoğan tarafından verilen seminere çok sayıda kurum çalışanı katıldı.
Aile Danışmanı Emine Özdoğan tarafından anlatım ve görsel sunum şeklinde verilen seminerde; çocuklarımıza davranışlarımızla örnek olmak, ‘Ben dili' ile konuşmanın iletişimi nasıl kolaylaştırabileceği, iletişimin aslında bir kişiyi gördüğümüz anda başladığını ancak o kişiyi görmemezliğe gelmekten tutun da kucaklaşmaya kadar hepsinin bir iletişim olduğu, çocuklarımızı, eşimizi, dostumuzu her şeyiyle kabul etmenin önemi ve çocuklarımızla oyun oynamanın onlarla vakit geçirmenin önemi paylaşılarak her yaşta oyun oynamanın çok zevkli ve güzel olduğu ifade edildi.
Seminerin son bölümünde ise karşımızdaki kişiyi herhangi bir konuda başparmağımızla suçlarken diğer üç parmağımızın bizi gösterdiğini, bu sebeple de önce kendimize dönüp bakmamızı ve sürekli kendimizi geliştirmeye açık olmamız gerektiği özellikle vurgulandı.