Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, tarafından hazırlanan bir proje ile mantar zehirlenmelerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bolu'da bulunan mantar türlerini belirleyerek, zehirli” ya da zehirsiz” ayrımını yaptıktan sonra vatandaşları bu mantarlar hakkında bilgilendirecek.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, tarafından hazırlanan bir proje ile, mantar zehirlenmelerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bolu'da bulunan mantar türlerini belirleyerek, zehirli” ya da zehirsiz” ayrımını yaptıktan sonra vatandaşları bu mantarlar hakkında bilgilendirecek.

Bölge müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında Gerede ilçesinde bulunan ormanlık alanlarda çalışma başladı. İlimizde yetişen yenebilir ve zehirli mantarlar konulu Gerede ilçesinde yapılan eğitim çalışmasında ormanda 15 dakikada bir sürü mantar çeşidi bulundu. Toplanan mantarlar, OGM Başmüfettişi Ömer Naci Kaya ve AİBÜ Öğretim Üyesi, Yard. Doç Beyhan Kibar tarafından katılımcılara tanıtıldı. İlk bilgilendirme çalışmasına İlçe kaymakamı, ilçe Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı da katıldı. Haber Merkezi