Bolu Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda, Bölge Müdürü Yusuf Şahin başkanlığında Bölge Müdür Yardımcıları, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü ve İşletme Müdürlerinin katılımıyla 2015 yılı üretim faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Bölge Müdürü Yusuf Şahin 2015 yılı dikili damga programında olan 1.450.000 m³ damganın yıl içinde üretiminin tamamlanması için planlı çalışmanın önemine değinerek, işletme şefleri tarafından yapılan iş ve işlemlerin günlük İşletme Müdürleri tarafından takip edilmesini, piyasanın ihtiyacı olan orman emvallerinin karşılanabilmesi için kardan dolayı kapalı olan yolların çok hızlı bir şekilde açılarak damgaların üretime verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bölge Müdürü Yusuf Şahin konuşmasının devamında; yöremizdeki lif yonga kuruluşlarına 400.000 ster lif-yonga odunu tahsisimizin olduğu, üçer aylık dönemlerdeki taahhüdümüzü gerçekleştirmemiz için de işletme Müdürlüklerinin 2015 yılı programındaki sıklık ve ilk aralama sahalarının hepsini üretime vermeleri gerektiği vurgusunu yaptı ve yoğun kar yağışından dolayı ormanlarımızda meydana gelen devrik ve kırıkların tespitlerinin ivedi bitirilerek üretime verilmesi ve özellikle kabuk böceği kitle üremesi yapmaması için ağaçların kabuklarının hemen soyulmasını istedi. Toplantının devamında on iki Orman İşletme Müdürlüğünün Nisan Ayının 15‘i itibarıyla üretim verilerinin değerlendirilmesi yapıldı, İşletme Müdürlerine çalışmalarında başarılar dilenerek toplantıya son verildi. Haber Merkezi