TC Orman ve Su İşler Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Bolu Orman Genel Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü olması nedeniyle ilde çeşitli etkinler düzenleneceğini duyurdu.

TC Orman ve Su İşler Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Bolu Orman Genel Müdürlüğü'nün etkinler kapsamında yayımladığı basın bildirisi şu şekilde;

23 Mart 2015 Pazartesi günü saat 10.00-12.00 arasında Bolu Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarının ardından Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 53 Şube Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri tarafından 10'ar dakikalık kısa sunumlar gerçekleştirilecektir. Sunumların ardından Güzel Sanatlar Lisesinin hazırladığı etkinlikler sergilenecektir.
Program esnasında sunuculuk görevi Güzel Sanatlar Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Feryal Akay, İstiklal Marşının sunumu ise Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Müjgan Sarısözen Doğan tarafından gerçekleştirilecektir.

Sunumlar ve Etkinliklerin ardından Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında ilk 3 dereceye giren öğrenciler ödülleri verilecektir. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi Sergi Salonunda Düzenlenen fotoğraf ve Resim Sergisi gezilecektir. Fotoğraf Sergisi sonrasında Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde hazırlanan alana Fidan Dikimi yapılacaktır. Fidan Dikimi etkinliğinin ardından Güzel sanatlar Lisesince Yemek ikramı gerçekleştirilecektir. Yemek ikramının ardından Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak Fidan Dağıtımı ile Güzel Sanatlar Lisesindeki tören sona erecektir.

26 Mart 2015 Perşembe günü 11.00- 12.00 saatleri arasında Yumrukaya Köyü Mevkiisinde hazırlanan Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, illerde vali eşleri öncülüğünde oluşturulan "Gönül Elçileri Projesi Bereket Ormanı"na Fidan Dikimi gerçekleştirilecektir. Fidan Dikimine İzzet Baysal Anadolu Lisesinden 25 öğrenci ve Sakarya İlkokulundan 50 Öğrenci Öğretmenleri nezaretinde katılacaktır. "Gönül Elçileri Projesi Bereket Ormanı"na Fidan Dikiminin ardından Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak Fidan Dağıtımı ile etkinlik sona erecektir. Hava Şartlarının uygun olmadığı taktirde Fidan Dikimi programları ileri bir tarihe ertelenecektir.

23-27 Mart tarihleri arasında Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Başmühendisleri Hüseyin Yılmaz, İlhami Turan, Uğur Şahin, Cihangir Doğan, Fatih Baştar ve Ceyhun Yurdabak tarafından İzzet Baysal Anadolu Lisesi, Bolu Anadolu Lisesi ve Bolu Atatürk Anadolu Lisesinde Toplantı ve Sunumlar yapılacaktır. Toplantıların kesin tarihi Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ' nün İlgili Okul Müdürlükleri ile yapılacak görüşmelerle belirlenecektir.

23/27 Mart tarihleri arasında Bolu Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefleri tarafından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Mebrure - İlhan Bağışgil Anaokulu, Abant İlkokulu, Çimento Çaydurt İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Sakarya İlkokulu, Çobankaya Şehit Murat Pacal İlkokulu / Ortaokulu, Mevlâna İlkokulu / Ortaokulu, 100. Yıl Ortaokulu, 50.Yıl İzzet Baysal Ortaokulu , Alıçören Ortaokulu, Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi, İzzet Baysal Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde, Aktaş Anaokulunda Ormanın güzellikleri, Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Orman ve Çevre değerleri ile Ormanların önemi konulu sunumlar yapılacaktır. Sunumların tarih ve saatleri ile verecek personelin isimleri Bolu Orman İşletme Müdürlüğü ile İlgili Okul Müdürlükleri arasında yapılacak görüşmelerle belirlenecektir.

23-27 Mart tarihleri arasında Bolu Meteoroloji Müdürü Fazlı Büyük tarafından Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesinde ve DSİ 53. Şube Müdürlüğü teknik elemanları tarafından Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde haftanın anlam ve önemi ile ilgili sunumlar ve bilgilendirmeler yapılacaktır. Toplantıların kesin tarihi Bolu Meteoroloji Müdürlüğü ile DSİ 53. Şube Müdürlüğü' nün İlgili Okul Müdürlükleri ile yapılacak görüşmelerle belirlenecektir.

23 Mart-14 Nisan Tarihleri arasında Bolu iline bağlı Tüm İlçelerdeki İlkokullara Ekteki Listede belirtilen tarihlerde Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce Tiyatro gösterisi düzenlenecektir.

Hafta boyunca Bolu iline bağlı tüm ilçelerde, İlçe Kaymakamlıklarının koordinesinde Orman İşletme Müdürlüklerince Fidan Dikimi, fidan dağıtımı ve diğer etkinliklerde yapılacaktır.

21 Mart 2015 Cumartesi günü saat 11.00-15.00 arasında Kent Meydanında Bolu Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerince Milli Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde fidan dağıtımı yapılacaktır. Fidan dağıtımı sırasında Belediye Bandosu konser verecektir. Belediye Bandosu saat 10.45 de Bolu Belediye Başkanlığınca Kent Meydanında hazır bulundurulacaktır. Haber Merkezi