Halkımızdaki ağaç ve orman sevgisinin arttırılması, var olan orman ve çevre koruma duyarlılığının geliştirilmesi ile ormanlarımızın özellikle sosyal yararlarının ve ormanlarımızın geliştirilmesi, yerinde orman köylüsünün sorunlarının dinlenilmesi, çözüm yollarının ortaya konulması amacıyla Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yürütülecek Ormancılık Tanıtım Faaliyetleri planlandı. Bu kapsamda özellikle öncelikli hedef kitlelerimizi oluşturan çocuklarımız ve gençlerimiz ile orman köylülerine yönelik ormancılığımızın geniş halk kitlelerine tanıtımına ilişkin Bölgemizdeki okul ve orman köylerinde eğitim faaliyetlerinin düzenleneceği belirtildi.
Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce yürütülen ormancılık tanıtım faaliyetlerine ilişkin ilk etapta Bölge Müdürlüğümüz Orman Başmühendisi Cemalettin Öztürk, Mühendisler Hasan Ali Koçhan, Rıdvan Çarıkçı ve Bedrettin Karaman'ın yer aldığı Gezici Eğitim Ekibi oluşturuldu. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü oluşturulan gezici eğitim ekibi vasıtasıyla görsel materyallerden faydalanılarak ilk ve orta öğrenim öğrencilerine yönelik okullarda düzenlenecek sunumlarla bilgilendirmenin yapılacağı belirtildi. Orman Köylülerine yönelik ise yine gezici eğitim ekibi vasıtasıyla özellikle orman köylerine ziyaretler gerçekleştirilerek sohbet toplantıları yapılacağı, toplantılarda ormanların gerek yerel halk ve gerekse ülkemiz hatta tüm insanlık için ne kadar önemli olduğu ve korunması gerektiği konularının anlatılacağı, sorunların dinlenerek yetki dâhilinde problemlere çözüm sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.
Vatandaşlarımıza orman ve ormancılıkla ilgili doğru bilgileri ilk elden vermenin ne kadar önemli olduğu bilinciyle hareket edilen ve ormanlarımızın geleceğini teminat altına almada büyük önem arz eden Ormancılık Tanıtım Faaliyetlerinin Bölgemiz Bolu ve Düzce İl ve ilçelerini kapsayan okul ve orman köylerinde yıl boyunca devam edeceği, düzenlenen eğitimlere ilişkin bilgilerin rapor halinde Genel Müdürlüğüne sunulacağı belirtildi.