İşletme ve Pazarlama Daire Başkanımız Kenan Akyüz, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve ilgili Şube Müdürleri ile birlikte Gerede İlçesinde yeni faaliyete başlayan ANKERSAN Orman ürünleri sanayi kuruluşu ile Düzce'de iş makinelerini yenileyerek kapasite artırımına giden ORSAN Orman ürünleri sanayi kuruluşunu yerinde gezerek incelemelerde bulundu.

İki firmanın da ağırlıklı olarak kayın emvali işlediği ve özelikle yeni kurulan Gerede'deki ANKERSAN firmasının tam kapasite ile çalışmaya başladığında aylık 5.000-6.000 m³ kayın tomruğa ihtiyacı olduğu ve bu talebi de Bolu, Zonguldak ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüklerinden açık arttırmalı ihalelerden veya Dikili satışlardan karşılamayı planladıkları ifade edildi. Her iki firma yetkilileri de, fabrikalarına büyük yatırım yaptıklarını, yeni istihdam oluşturduklarını ancak fabrikalarının sürekliliği ve düzenli olarak çalışabilmesi için Kayın tomruğu tedariki konusunda kendilerine yardımcı olunması talebinde bulundu.

İşletme ve Pazarlama Daire Başkanımız Kenan Akyüz, firma yetkililerine kayın tomruğu teminini şu an için depolardan açık ihale ile veya ilgili Bölge Müdürlüklerinin ulaşımı müsait ve dikili satışa hazır olan kayın bölmelerinden, dikili satış alarak karşılayabileceklerini belirtti. Ormanların yoğun olarak bulunduğu Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Gerede Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde orman emvali işleyen yeni bir fabrikanın açılması ve Düzce Orman İşletme Müdürlüğün sorumluluk alanı içerisinde ki mevcut fabrikada ek tesis kurularak kapasite artırımına gidilmesi ile oluşan istihdam sonucu çalışmaya başlayanların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Yapılan bu ziyaret ve toplantıdan son derece memnun kaldıklarını dile getiren firma yetkilileri orman idaresi tarafından yapılacak bu tür ziyaretleri her zaman beklediklerini ifade etti. İşletme ve Pazarlama Daire Başkanımız Kenan Akyüz ve beraberindeki heyet firma çalışanlarına başarılar dileyerek iyi niyet temennisiyle ziyareti tamamladı. Haber Merkezi