Türkiye Ormancılar Derneği Bolu Temsilciliği Özel İdare Pasajında açıldı. Açılışa Vali Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Haber; Elif ERDOĞAN

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Ormancılar Derneği Bolu Temsilcisi Kanber Öztoprak, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte kurulan Türkiye Ormancılar Derneği; 26 aralık 1924 tarihinde İstanbul'da kurulmuş olan Orman Mektebi Alisi Mezunları Cemiyeti 21 Haziran 1930 tarihinde Türkiye Ormancılar Cemiyeti 1630 sayılı Dernekler kanununa göre de Türkiye Ormancılar Derneği adını almıştır. 7 Mart 1951 tarih ve 12644 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan derneklerden kabul edilmiştir. Derneğimize Orman Fakültelerinin Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar veya Orman Teknikeri ve Orman Mühendis muavini unvanını almış olanlar, üye olabilirler” dedi.

ORMANCILAR DERNEĞİNİN AMACI

Türkiye Ormancılar Derneğinin amacından bahseden Öztoprak; Derneğin amacı ülkede orman doğa ve çevre sevgisinin yayılmasını kökleşmesini, kamu oyunun bilinçlendirilmesini, ormancılık bilim ve tekniğinin ilerlemesini sağlamak, ormancılık sorunlarının yurt ulus gereksinimleri ve kamu yararı gözetilerek bilimsel ilkelere göre çözümüne çalışmak, orman alanlarının daralmasına ve ormanların ormancılık bilim ve tekniğine aykırı yönetilmesine neden olacak her türlü girişimi önlemeye yönelik mücadele vermek, doğal kaynakları korumak ormancılar ve orman sevenler arasında bağlılığı dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendirmektir” şeklinde konuştu.


YILMAZ; BİR EKSİKLİĞİ GİDERMİŞ BULUNUYORUZ”
Türkiye Ormancılar Derneği Bolu Temsilciliğinin açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Bolu'muzun coğrafyası itibari ile neredeyse %65'i orman ile kaplı. Ancak böyle bir derneğin Bolu gibi bir yerde şuana kadar kurulmamış olması belki bir eksiklik belki de şuan bu eksikliği gidermiş oluyoruz. Bolu şuanda olduğu gibi ormanlarını muhafaza edecek ve daha da geliştirecek çünkü Bolu Türkiye'de bir cennet mekan. Böyle bir yerin sağlıklı olarak geleceğe taşınmasında hem yerel yönetimlerle hem de valilikle ilişkili kurumlarla birlikte çalışmalarımız var. Bu konuda yanlış yapmamızı engellemeye yönelik olan bu derneğimizin de bizi doğru yerlere yöneltmesini ve yanlışlardan caydırma konusunda sağlıklı fikirler üretmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
BARUŞ; HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Daha sonra kürsüye davet edilen Vali Aydın Baruş; Türkiye Ormancılar Derneği Bolu Temsilciliğinin açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Bolu ilimiz sahip olduğu doğal varlıkları ile Türkiye'nin incisi konumunda ve her bir köşesinde bir hazine saklıyor. Bizim vazifemiz bu hazinenin gün yüzüne çıkmamış değerlerini ortaya çıkarmaktır. Kamu kurumları olarak bu yönde yaptığımız çalışmalarda bize yardımcı olacak ve bizi olumlu yönlere sevk edecek olan sivil toplum kuruluşlarımız büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda Bolu'nun şimdiye kadar keşfedilmemiş olan hazinelerini ortaya çıkartılması, orman haritalarının ve tabi varlıkların ortaya çıkarılması anlamında ormancılar derneğinin çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Yapacağımız çalışmalarda bizlere destek olacağını biliyorum ve biz de her türlü desteği onlara vereceğiz” dedi.