Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Mudurnu Taşkesti Beldesinde bulunan köylerden gelerek Taşkesti İlkokulunda eğitimlerine devam eden öğrencilere yönelik En Büyük Hazinem” adlı tiyatro gösterisi sergilendi.

Orman İşletme Şefi Serkan Erikgenoğlu ve Onur Karayilan'ın koordinasyonunda 270 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen tiyatro gösterisi ile çocukların ormana ve çevreye karşı duyarlılıklarının artırılması, orman sevgisinin aşılanması, yaratıcı hayal güçlerinin gelişmesi ve neşe içerisinde eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Tiyatro sonrası çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı. Gösterisi sonrası düşünceleri alınan öğretmen, öğrenci ve velilerin, küçük yerleşim yerlerinde öğrenim gören çocukların tiyatro izleme imkânının pek olmadığı, her yıl Orman teşkilatı sayesinde çocukların bu tür eğlenceli gösterilerle büyük mutluluk duydukları, tiyatro sanatının öğretici yanının çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin görüldüğü ve bu tür etkinliklerin sürekli yapılması gerektiği konularına vurgu yapıldı. Haber Merkezi