Bolu, Adapazarı, İstanbul ve Bursa Orman Bölge Müdürlükleri heyetlerinin katılımı ile Marmara Bölgesi orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ziyaret edildi. Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Ticaret A.Ş. Gebze MDF ve Yongalevha Tesisi, Yıldız Sunta MDF A.Ş. Tesisi ve Yıldız Entegre Kartepe MDF A.Ş. Tesislerinin ziyaret edildiği incelemelere Bölgemizden Bolu Orman Bölge Müdürümüz Yusuf Şahin ve İşletme Pazarlama Şube Müdürümüz katıldı.
Marmara Bölgesi orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarında yapılan gezi ve incelemeler boyunca orman ürünleri sektöründe süratle değişen dinamiklere uyum sağlanması ve buna paralel olarak sekillenen piyasanın gereksinimlerinin uygun esneklikte karşılanabilmesi, hammadde ihtiyacının en uygun şartlarda sağlanabilmesi, üretimde kalite ve verimliliğin arttırılması ile aynı zamanda pazarlama ve işletme stratejilerinin geliştirilmesi konuları görüşülerek değerlendirmelerde bulunuldu.
Orman Sanayi Kuruluşları ziyarette ayrıca; talep etikleri tahsislerin Orman Genel Müdürlüğünce yeterince karşılanabilmesini, yeni yapılan ve var olan orman yollarının bakımı ile yüksek tonajlı araçlara elverişli olmasını, fabrikaya gelen orman emvallerinin topraklı ve taşlı olmasının malın alınmamasına sebebiyet verdiğini ve daha temiz ürün talep ettiklerini iç pazardan daha çok hammadde almak istediklerini, her türlü orman emvalinin işlenmesinde ortaya çıkan yakacağa terk edilmiş çöpün, talaşın ve atığın farklı ürünlerin üretiminde değerlendirilmesine önem verdiklerini, hammaddenin sürekliliği ve arzının tam kapasite çalışabilmesi için önemli olduğunu, meşe gibi kalın kabuklu ürünlerin soyma zaruretinin ve maliyeti artırması ile kalan kısımlarının fazla oluşu nedeniyle enerjiye dönüştüremediklerini, kayın gibi en iyi lif alınabilecek ağaç ihtiyaçların karşılanması ile dış pazardan o kadar az ürün almak istediklerini belirterek ormancılığın çok çok daha iyi bir noktaya gelmesini umut ettiklerini ifade ettiler.