Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı ilimizde ormanlar ve ormanlık alandan geçen ilçe, köy ve turizm merkezleri yolları da bu doğa olayından olumsuz şekilde etkilendi.

Konuyla ilgili Bolu Orman Bölge Müdürlüğü merkezinde Bölge Müdürü Yusuf Şahin tarafından oluşturulan Bölge Müdür Yardımcısı Başkanlığındaki kriz masası, Merkez ilçede Valilik, ilçelerde ise Kaymakamlıklarla ortaklaşa hareket edilerek doğabilecek herhangi bir olumsuzluğa müdahale etmek üzere Dozer, Greyder, Kepçe, MB-Track, 4x4 Arazi Aracı ve Motorlu testere araç ve ekipmanları ile İşletme Müdürlüğünde görevli İşletme Müdürü, İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, Şoförler ve operatörler 24 saat teyakkuz halde bekletiliyor.

Özellikle kış mevsimiyle birlikte cazibe merkezi haline gelen ve Bolu İli Turizmi için büyük öneme sahip Kartalkaya Kayak Merkezi ve çevresi ile Bolu-Kıbrıscık, Bolu-Seben, Aladağ-Sarıalan gibi önemli ulaşım yollarında yoğun kar yağışları sonucunda aşırı kar yükü sebebiyle kırılan ve devrilen ağaçlarının ulaşımı aksatmaması için anında müdahale edilerek yolların açık tutulması sağlandı.

Bölge Müdürlüğü Kriz Masası tarafından yapılan açıklamada, karla mücadele hizmetlerinde kullanılan Makine ve Araçların faal ve her an müdahale edebilir durumda olabilmesi için tamir ekiplerinin ve operatör sayılarının yeterli sayıda tutulduğu, ekiplerin özellikle en zorlu doğa koşullarının yaşandığı yerlere yakın iş merkezlerinde konuşlandırıldığı, karla mücadelenin yanı sıra ormancılık hizmetlerinin de aksatılmadan devam edeceğini, orman ürünlerine ihtiyacı bulunan ormancılık sektörünün de ihtiyaçlarının kesintisiz karşılanması için her türlü tedbirin aldığı bildirildi. Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, meydana gelen olumsuzlardan üzerine düşen görevleri yerine getirmek için 7/24 mesai kavramı olmaksızın mücadele ederek, sadece ormancılık hizmetlerinde değil ihtiyaç anında her türlü göreve hazır olduklarını da gösterdi. Haber Merkezi