Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl şükran günlerinde verilen İzzet Baysal Sorumluluk ödülü bu yıl da Orhan Uçar'a verilmişti. İzzet Baysal Sorumluluk ödülünü alan hayırsever işadamı Orhan Uçar yazılı bir açıklama ile bu ödüle kendisini layık görenlere teşekkür etti.

Orhan Uçar yaptığı yazılı açıklamada, Ben layık olmadığım kadar büyük bir ödül aldım (İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk ödülü). Satırlara sığmayacak kadar büyük bir insan; ''Ben kimsenin hakkını yemem ve kimseye de hakkımı yedirmem'' diyen dürüst, ilkeli ve iyi bir lider. Sadece hayırları ile değil, yaşamı ile de örnek bir insan. İsrafı baş düşmanı gören, içeceği suyu, yemeğini hiç ziyan etmeyen, bu yaştan sonra ne gerek var diyerek paltosunu ters yüz yaptırıp (yeni kuşak bilmeyebilir, paltonun eskiyen dış yüzünü iç yüzüyle değiştirmek) tekrar kullanan, Karaköy de bulunan ofisteki masa sandalye vs. kırk yıllık olmasına rağmen o şekilde kullanan, (benzer sayısız örnekleri var) fakat eğitime ve sağlığa sınırsızca harcayan son derece cömert bir insan. Türkiye'deki ilk özel teşebbüs sanayisini kuran ve vergi vermeyi yetim hakkı kadar mukaddes sayan, bir liralık ürünün on liraya satıldığı dönemde, tekelinde olmasına rağmen ürünlerine uzun süreler hiç zam yapmayan, ticari riski olmasına rağmen yeri geldiğinde hükümeti, Başbakanı eleştiren ve eleştiri mektupları gönderen, ilkelerinden hiç taviz vermeyen ilkeli cesur insan. Cumhuriyete son derece bağlı olan, beş vakit namazını kılan ama bunu hiç kimseye belli etmeyen, İki aylık yoğun bakım süresince bilinci yerinde olmamasına rağmen mimikleriyle namaz ibadetini yerine getirdiğine üç kez şahsen şahit olduğum sözde değil özde Müslüman bir insan. Son derece mütevazi, hoşgörülü, sevecen ve hümanist bir insan. Vefatından önce tüm varlığını kurmuş olduğu vakıfa bırakarak son yıllarını fakir yaşayıp, fakir vefat eden örnek bir insan. Kurmuş olduğu İzzet Baysal vakfını halkına adayan, halkına emanet eden dünyada tek insan. İzzet Baysal yukarıdaki satırlara sığmayan ve hayatını okudukça sayısız örnek yönleri keşfedilecek büyük bir insan” şeklinde İzzet Baysal'ı anlatmaya çalıştı.

138 ADET : 440.000.000 TL

İzzet Baysal'ın yaptığı hayırlardan da bahseden Uçar, Köy, sağlık evlerinden tam teşekküllü hastanelere, camilerden huzur evlerine kadar uzanır. Kreşte başlayan bir çocuk ilköğretimden üniversiteye (sadece üniversitede 30.000 öğrenci ), hatta doktora seviyesine kadar vakıfın eserlerinde eğitim görebilir, hastanelerinden yararlanabilir, yaşlılıkta huzur evinde kalabilir. (yapılan eserler 138 adet : 440.000.000 TL)” dedi.

“TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

Son olarak bu ödülü kendisine layık gören kurula teşekkür eden Uçar, İşte ben, yaşamım boyunca gördüğüm en değerli, benzeri olmayan, kendisini örnek almaya çalıştığım önderim İzzet Baysal büyüğümün adını taşıyan büyük bir ödülü almanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. (11 Mayıs 2015). Bana bu ödülü layık gören ve bana bu onuru yaşatan seçici kurulun değerli üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Haber Merkezi