“Örgütlenmek siyasileri korkutuyor!”

Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Şükrü Poyraz, engelliler olarak örgütlenerek farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ve fırsat eşitliği yakalamaya çalıştıklarını ifade ederek Türkiye'de örgütlenmek insanları korkutuyor. Siyasileri korkutuyor, bürokratları korkutuyor. ‘Bunlar örgütlenecek, bunlar terör mü yapacak?' Halbuki öyle bir şey yok. Biz eğitimde fırsat eşitliği, istihdamda fırsat eşitliği, sosyal yaşamda fırsat eşitliği yakalamaya çalışıyoruz. Bizim talebimiz bu eşitlikler verildiği ve önümüzdeki engeller kaldırıldığı takdirde biz engelli değiliz” dedi.

Bolu Sakatlar Derneği'nin yapılanması için Bolu'ya gelen Federasyon Başkanı Şükrü Poyraz engellerin kaldırıldığı zaman engelli vatandaşların da engelli olmayacaklarını söyledi. Poyraz, Engellilerin de her insan gibi yaşam hakkı var. Eğitimde fırsat eşitliği, istihdamda fırsat eşitliği, sosyal yaşamda fırsat eşitliği sadece bizim talebimiz bu eşitlikler verildiği ve önümüzdeki engeller kaldırıldığı takdirde biz engelli değiliz. Bugün en basiti engel kaldırıldığında ve engelli insanlar motorize edildiği takdirde kaldırımlar, giriş çıkışlar düzelttiği zaman bu insanlar engelli olmaz. Bu mücadele ile yola çıktık biz” dedi.

Türkiye'de örgütlenmenin insanları korkuttuğunu söyleyen Poyraz, Siyasileri korkutuyor, bürokratları korkutuyor. ‘Bunlar örgütlenecek, bunlar terör mü yapacak?' Halbuki öyle bir şey yok. Biz gelişmiş ülkelere baktığımızda yerel yönetimler STK'larla iş yapıyor. Devlet STK'larla iş yapıyor. Bugün kadın örgütleri, gençlik örgütleri, engelli örgütleri kısacası kendi meramını anlatabilen, toplumun her kesimi örgütlendiği zaman yaşam haklarını daha kolay alabiliyor ve o şehrin mozaiğini daha iyi ortaya koyuyor. Bolu'da 6 aydır bu arkadaşlarımız müracaat ediyor. Engelin ortadan kalkacağı bir mekana nasıl ulaşabileceklerini araştırdılar. Kimsenin arka bahçesi olmayın, siyasi görüşün arka bahçesi olmayın dedim. Bizim imkanlarımız var biz sadece devletin, bu bina bizim, halkın malı o zaman biz de burada engellerle mücadele edeceksek bize parayla versin biz biad etmeyelim biz paramızı kazanırız. Biz sesimizi duyuralım. Bizim amacımız Bolu'daki tüm engellilerin toplumla kaynaşması, kendini ifade edebilmesi ve fırsat eşitliğini yakalayabilmesi. Bu tür engelli insanlar olacak. Canlılar olduğu müddetçe kolu bacağı olmayanlar da olacak, zihinsel engelliler de olacak. Zaten insan doğası gereği yaşlandığında da otomatikmen engelli oluyor. Bu gözle bakmak lazım bu ülkede kendi ülkemizde ve kendi ilimizde haklarımız için mücadeleye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.