Organ bağışı ile ilgili vatandaşları bilgilendirdiler

ORGANLARIMIZ TOPRAK OLMASIN!

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde Organ Bağışı haftası nedeniyle hastane içerisine bir stant açılarak bilgilendirme yapıldı ve organlarını bağışlamak isteyen vatandaşlar form doldurdu.

3-9 Kasım arası Organ Bağışı haftası olması nedeniyle ülkemizin birçok yerinde çeşitli etkinlikler, bilgilendirmeler ve teşvikler yapılırken Bolu'da da İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne bir stant açılarak vatandaşlar Organ Bağışı konusunda bilgilendirildi.

İZZET BAYSAL DEVLET HASTANESİNDE BUGÜNE KADAR 8 ORGAN NAKLİ GERLEŞTİ

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Esra Uyman, Her yıl 3-9 Kasım haftasında ülkemizde Organ Bağış haftası olarak pek çok etkinlik düzenlenmektedir. Biz de hastanemiz Köroğlu Ünitesinde Organ Bağışı ile ilgili bir stant açtık. Hem gelen hastaları bilgilendirmek hem de organ bağışını teşvik etmek için. 2010 yılında beri hastanemizde organ nakil heyeti var ve aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bugüne kadar 80 adet beyin ölümü bildirildi ve toplamda 8 adet organ nakli yapıldı. Ülkemizde böbrek nakli bekleyen 22415 hasta var. Kalp nakli bekleyen 622, karaciğer nakli bekleyen 2215, akciğer nakli bekleyen 51 hasta ve ince bağırsak nakli bekleyen 5 hasta var. Bizim için çok kıymetli bir iş ve tüm halkımızın duyarlılık göstermesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Sadiye DURA