Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen, 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde, İl Özel İdaresi tarafından uygulamaya geçirilen ‘Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi' Eğitim Toplantıları 25 Ağustos Pazartesi günü İl Özel İdaresi'nde başlayacak. Beş gün boyunca 10:00-12:00 saatleri arasında devam edecek olan eğitimlerde, ceviz yetiştiriciliğinin gerektirdiği temel bilgi ve becerilerin etkin bir biçimde kullanılabilmesi anlatılacak.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ‘Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi' ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Vali Ahmet Zahteroğulları önderliğinde yapılan toplantıların ardından, proje kapsamında Bitlis'in Adilcevaz İlçesindeki ceviz bahçeleri de teknik olarak incelendi. Şimdi projenin diğer ayağı olan Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimlerine başlanacak. Pazartesi günü başlayacak ve 5 gün sürecek olan eğitim AİBÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Zenginbal tarafından verilecek. Eğitimin açılış toplantısı 25 Ağustos Pazartesi günü saat 10:00'da İl Özel İdaresi Meclis Salonunda gerçekleşecek. Eğitime katılanlara eğitim sonunda sertifika verilecek.

Eğitimler tamamlandıktan sonra, yine proje kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen örnek ceviz bahçesinde 10 çeşit olmak üzere 200 ceviz fidanının dikimi yapılacak. Takibe alınacak fidanlar arasında ilimiz iklim koşullarına en uygun çeşit saptanarak ilimiz ceviz üreticilerine tavsiye edilecek. Örnek ceviz bahçesinde üreticilere uygulamalı eğitimler de verilecek. Ayrıca projensin son aşamasında Kocaeli ilinde 1500 dekarda ceviz üretimi yapılan örnek ceviz bahçesi üreticilere gezdirilecek.