Özel Fatma Hatun hastanesi başhemşirelik eğitim ekibinin yoğun bakım sorumlu hemşiresi ve hastane organ bağış koordinatörü Büşra Yılmaz Özdemir ve eğitim hemşiresi Yusuf Bulut tarafından yapılan organ bağışı ve doku nakli konusunda hastane personeline eğitim verdi.

Organ bağış koordinatörü Büşra Yılmaz Özdemir yaptığı açıklamada; Organ nakli, son 50 yılda tıbbın en hızlı ilerleyen en güncel branşlarından birisidir. Tabi ki bunda kronik organ hastalıklarını tedavi ederek hastayı sağlıklı yaşama kavuşturmasının etkisi büyüktür.

Bugün artık hasta takibi, yoğun bakım şartları ve cerrahi yöntemlerinin ilerlemesi ile birlikte bağışıklık sistemini baskılayan ilaçların özgülleşmesi ile birlikte organ nakillerinin uzun ve kısa dönemdeki başarı oranlarını arttırmıştır. Günümüzde organ nakillerinde en büyük güçlük yeterli organ bağışının olmaması ve organ teminindeki güçlüktür.

Özel Fatma Hatun hastanesinde yaklaşık bir aydır organ bağışı hastanemiz tarafından kabul edilmektedir. Hastane personelleri dahil olmak üzere halktan gelen bağışlar yüz güldürücü seviyede artmıştır. Bu kadar kısa zamanda Bolu halkının dikkatini çekmeyi başarmış ve organ bekleyen birçok insana umut kapısı olmuştur dedi.