Sektöründe müşteri memnuniyeti en yüksek şirket olan OPET, karayollarında oluşan yaz tatili ve bayram yoğunluğu nedeniyle, ‘OPET Temiz Tuvalet Tırları' ile Türkiye turuna çıktı. Bolu'da ki OPET istasyonlarında tuvaletler hijyen hale getirildi, malzeme tedariki yapıldı, istasyonlara uğrayan sürücülere bilgilendirici broşürler ve temizlik kitleri dağıtıldı. OPET'in temiz ve sağlıklı bir toplum yaratma çalışması yaz boyunca 180 istasyonda devam edecek.

Yaz tatili ve bayram seyahatleri nedeniyle OPET istasyonlarında yaşanabilecek yoğun kullanıma çözüm bulmak için Türkiye turuna çıkan OPET Temiz Tuvalet Tırları”nın bu seferki durağı Bolu oldu. Bolu'da ki tüm OPET istasyonlarında hem malzeme tedariği yapıldı hem de ‘temizlik ve hijyen' kurallarına yönelik bilgilendirici broşür ve temizlik kitleri sürücülere dağıtıldı. Türkiye'nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi kapsamında iki ayrı rota üzerinden yola çıkan ‘OPET Temiz Tuvalet Tırları', 3 ay içerisinde yaklaşık 10 bin kilometre yol yaparak, 30 şehirdeki 180 istasyonda hizmet verecek.

Temiz Tuvalet kampanyasının fikir lideri olan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, proje ile 15 yıl içerisinde 8 milyon kişiye ulaşarak hijyen eğitimi verdiklerini belirterek, Tuvaletler, bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Kampanyamız, bizim temiz ve sağlıklı toplum aratma mücadelemizdir. Temiz Tuvalet kampanyasını kendi istasyonlarımızda uygularken, 72 ili gezerek 6 milyon kilometre yol kat ettik. Köy ve kasabalarda halka, okullarda öğretmen ve öğrencilerimize seminerler verdik. OPET ve TSE işbirliği ile halka açık tuvaletler için belirlenen standartların da, İçişleri Bakanlığı'nca işyeri ve restoran tuvaletleri dahil olmak üzere zorunlu kılınmış olması OPET'in bu konudaki başarısını teyit ediyor. Sağlıklı bir gelecek için projemizi yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Sektörümüzde 9 yıldır kesintisiz Müşteri Memnuniyeti En Yüksek Marka seçilmemizde de bu kampanyamızın önemli etkisi olmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

15 yılda neler yapıldı?

•İstanbul'daki tüm okullarda "Temiz Okulum" projesini uygulandı.

•TCDD için "Temizlik Rayında" adı altında bir proje ile tüm personele eğitim verildi; tren, gar ve istasyonlarda temizlik ve hijyenin yaygınlaşması sağlandı.

•Malatya Milli Egitim Müdürlüğü ile İçilebilir Su, Girilebilir Tuvalet” kampanyası uygulandı. ve Toplam 4000 öğretmen ve pek çok ögrenciye hijyen eğitimi verildi.

•Domuz Gribi salgını döneminde Sevmek Korumaktır” projesi ile tüm OPET istasyonları ve eğitim verilen okullar, mikropların 90 gün boyunca üreme ve bulaşmasını engelleyen Bioshield uygulaması ile koruma altına alındı.

•Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKI Genel Müdürlüğü ile temiz tuvalet, hijyen ve tasarruflu su kullanımı konusundaki proje yürütüldü.

•Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği ile Köpüklü Eller Neşeli Yüzler” projesi hayata geçirilerek ilçedeki tüm öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ‘temizlik ve hijyen' eğitimi verildi.

• Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi ile Gaziantep sınırlarında bulunan tüm öğretmenlere, okul yöneticilerine, yardımcı hizmetler personeline ve öğrencilere ‘temizlik ve hijyen' eğitimleri verilmeye devam ediliyor. Haber Merkezi